На Хмельниччині уже скоро відкриють сезон полювання на пернатих: що слід знати

На Хмельниччині уже скоро відкриють сезон полювання на пернатих: що слід знати
ua.depositphotos.com
  • Уполювати качку чи перепілку можна буде лише у дозволені дні та за наявності відповідних документів.

На Хмельниччині вже скоро, 8 серпня, стартує сезон полювання на пернату дичину. Днями полювання є субота, неділя та середа, а на дичину, вирощену на фермах та випущену в угіддя під постріл, днем полювання є четвер. Мисливцям дозволять полювати на:

- качок (крім гоголя, черні білоокої, черні червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої);

- лиску, норця великого, куликів сіру гуску (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, бранця великого);

Відео дня

- на голубів (крім голубів – синяка),

- перепілку.

Відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами:

  • посвідчення мисливця;
  • щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про сплату державного мита;
  • дозвіл на добування мисливських тварин (ліценція, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл);
  • відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
  • паспорт на собак мисливських порід.

Всі вищеперераховані документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, а також транспортування або перенесення продукції полювання.

Відстрільні картки на добування пернатої дичини видаються мисливцям безпосередньо користувачами мисливських угідь відповідно до розрахунків пропускної спроможності мисливських угідь.

"Відповідно до ст. 20 ЗУ «Про мисливське господарство та полювання» з метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, заборонено полювати немисливською (у тому числі військової) вогнепальною, пневматичною та іншою стрілецькою зброєю, а також нарізних вкладок, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазинами більш як на два патрони. Саме це і є найбільш характерними порушеннями під час полювання на пернату дичину", - нагадують екологи Хмельниччини.

За незаконне добування або знищення птахів нараховуватимуться такі штрафи:

  • гуси, куріпка сіра – 2 тисячі гривень;
  • голуби, качки, кулики, лиски, перепілка – 1 тисяча гривень.

Крім відшкодування збитків за браконьєрство передбачена адміністративна відповідальність за порушення правил полювання у вигляді штрафу: на громадян від 102 до 1020 гривень, на посадових осіб від 510 до 1530 гривень.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • вася пупкин

    А коли дозволять відстрілювати бродячих псів?
  • Дід Панас

    А що, в нас ті перечислені гоголі-моголі, на які заборона, водяться?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up