На Хмельниччині відкрили пам'ятні дошки трьом загиблим Героям

На Хмельниччині відкрили пам'ятні дошки трьом загиблим Героям
Тут і далі фото Суспільне
  • Захисиники Даніїл Братаніч, Олег Єфімчик та Дмитро Міськов були родом із Війтовецької тергромади. 

  • Вони загинули в російсько-українській війні. 

  • В закладах, де навчалися Герої, встановили меморіальні дошки пам’яті. 

Днями у Війтовецькій громаді встановили три меморіальні дошки в пам’ять про загиблих військових. Знаки встановили на будівлях шкіл, де колись навчалися захисники. Про це повідомляє Суспільне.  

Де встановили дошки

Меморіальні таблички встановили на фасадах шкіл у трьох села Війтовецької тергромади. Кому саме встановили пам’ятні знаки розповіли у місцевій селищній раді. 

— Це житель села Кривачинці Даня Братаніч, житель села Сарнова — Олег Єфімчик, і Завалійки — Міськов Дмитро. Даніїл загинув на Донеччині, Олег Єфімчик на Харківському напрямку, і Дмитро Міськов також загинув на Донеччині, — розповів Війтовецький селищний голова Ігор Степанюк. 

Відео дня

Пам’ятний знак загиблому Герою Даніїлу Братанічу відкрила його сестра — Наталія Козак разом із представником громадської спілки "Бойове братерство України" Віталієм Козаком. 

Дошку пам’яті встановили на будівлі школи, в якій вчився Даніїл. Хлопець був ще зовсім молодим, був мужній, ніколи й нічого не боявся, любив свою сім’ю, свою країну і пішов воювати заради всіх, розповіла сестра загиблого. 23-річний Даніїл був азовцем. 

— Він пів року пробув, він пішов добровольцем туди. Коли почалася війна, він сказав: "Я йду, просто, хто, як не я?! — говорить Наталія Козак.

Пам’ятний знак загиблому Олегу Єфімчику відкривала його тітка. Вона розповіла, що своєї сім’ї захисник не мав. 

Пам’ятні дошки встановили за кошти Всеукраїнської військово-цивільної спілки "Бойове братерство України".

— Громада сама на місцях, завдяки взаємодії з нашими побратимами "Бойове братерство" відкриває ці стели. Це як шана нашим побратимам, які віддали свої життя за нашу свободу й Україну, — повідомив голова спілки Леонід Климчук.

А дітям загиблих українських воїнів вручили кулони "Батьківське серце". Командир Хмельницького полку "Бойове братерство України" Петро Тарасюк розповів, що це як пам’ять про батька. Кулони вручили кожній дитині, в якої загинули батько чи мама.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up