На Хмельниччині за добу сталося 5 пожеж: що горіло

На Хмельниччині за добу сталося 5 пожеж: що горіло
Тут і далі фото ГУ ДСНС в Хмельницькій області

З різних причин загорілися господарчі споруди та мікроавтобус у трьох районах області. 

Впродовж 16-17 січня рятувальники хмельниччини 5 разів виїжджали на виклики через пожежі. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Рятувальники кажуть, що палали господарчі споруди та мікроавтобус. З різних причин господарчі споруди загорілися в таких місцях:

  • Відео дня
    /li>

А в селі Почапинці Кам’янець-Подільського району спалахнув мікроавтобус “Volkswagen”. Згорів відсік двигуна та салон. Пожежа виникла через несправність електричної системи автівки.

На щастя, нещасних випадків під час загорянь не було.

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up