В Ізяславі під час пожежі загинув чоловік

В Ізяславі під час пожежі загинув чоловік
Фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Пожежа виникла через необережне паління. 

Пригода трапилась у вівторок, 10 січня, в місті Ізяслав, що на Шепетівщині. О 04:35 до Служби порятунку «101» місцеві повідомили, що горить житловий будинок по провулку Український, 11. 

В управлінні з надзвичайних ситуацій кажуть, на місце одразу ж виїхали рятувальники. Прибувши, побачили, що вогонь розповсюдився на площу 60 квадратних метрів. Його загасили о 04:54. 

Під час розвідки й гасіння пожежі знайшли тіло чоловіка 1962 року народження.

Відео дня

Причиною займання рятувальники називають необережність під час паління.

ОНОВЛЕНО:

Також проти ночі, 9 січня, у селі Колибаївка, Кам’янець-Подільського району зайнялося у приватному будинку. У вогні загинув 65-річний чоловік.

Поширення вогню відбувалося блискавично, тому пошкоджено стіни, меблі та домашнє майно. Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

 — Шановні громадяни! Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роганська Людмила

    Не#рен палити

keyboard_arrow_up