На Хмельниччини заборонили проводити масові заходи

На Хмельниччини заборонили проводити масові заходи
Фото ілюстративне
  • Відтепер не можна збиратися на мітинги, збори, поховання та інші масові заходи. 

  • Якщо ж таки необхідно провести якийсь захід, то слід отримати дозвіл від Ради оборони. 

На території Хмельницької області відтепер не можна проводити жодних масових заходів. Відповідний наказ №368/474 від 14 вересня 2022 року видали керівник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій спільно з начальником обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимиром Возним.  

У документі йдеться про заборону будь-яких масових заходів в регіоні. Відтак, заборонено проведення:

  • Відео дня
    /li>

Щоправда, заборона не поширюється на релігійні заходи. Однак, в наказі йдеться, що вони мають проводитися у “приміщеннях культових споруд та прилеглих до них територій”. Крім того, ці приміщення мають бути забезпечені укриттями для всіх учасників на випадок повітряної тривоги або інших небезпечних загроз. 

За необхідності масовий захід таки можна провести. Однак, для отримання дозволу на проведення начальники Хмельницької, Кам’янець-Подільської та Шепетівської районних військових адміністрацій мають направити обґрунтовані звернення до Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОВА.

Тоді звернення розглядатимуть на засіданні Ради оборони. Тож направляти документ радять не пізніше 10-денного терміну до дати проведення самого заходу. 

Забезпечити дотримання громадського порядку на реалізацію цього наказу мають поліцейські. Зазначається, що таке нововведення зробили з метою забезпечення безпеки громадян та порядку в області. 

Скрін документу

Опитування

Погоджуєтесь із забороною?

Разом з тим, нагадаємо, цієї суботи у Гречанах міська рада анонсувала продовольчий ярмарок. А Сергій Гамалій закликав мешканців Хмельниччини взяти участь у Всесвітньому дні прибирання. 

Інфографіка від Слово і Діло

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (93)
  • Василь Тобух

    не згідний з забороною похованя
  • Анюта Антонюк

    Цікаво, а як дізнатися наперед, чи помре людина чи ні? Ідіотизм...
    Ну мітинги, концерти чи якісь збори, які можна спланувати, я розумію, що за 10 днів наперед , а от похорони - це жесть🤬😡
    Як так можна?! Геть з розумом не дружать!
  • Світлана Мостова

    Так,все літо,та даже з весни гуляли,підрізали по ночах...даже алея стоїть наших загиблих,і нашій владі було начхати...а зараз бах..і,все не можна...от так таким потрібно бути керівником.Даже хода пройшла,і оказується питають,а хто дав розпушення...!?
    Господи,орків з відсилля потрібно виживати,котрі нажитись не можуть,а тільки прикриваються війною.
  • Сергей Попович

    У цій країні вже зовсім людей за людей не рахують бо поховання і те забороняють.

keyboard_arrow_up