World Cleanup Day: жителів Хмельниччини кличуть долучитися до Всесвітнього дня прибирання

World Cleanup Day: жителів Хмельниччини кличуть долучитися до Всесвітнього дня прибирання
Фото зі сторінки Let`s Do It! Ukraine
  • Захід відбудеться одночасно в 191 країні світу.
  • Він пройде цієї суботи, 17 вересня. 

  • Дізнавайтесь більше про цей день та чому він такий важливий.

Вже вп’яте в світі відзначатимуть Всесвітній день прибирання або ж World Cleanup Day. Його запровадили у 2018 році та з тих пір щороку в середині вересня волонтери, організації та небайдужі люди збирають тони сміття, аби очистити планету від забруднень. Вже кілька років поспіль до прибирання доєднуються і українці. 

Хмельничан також кличуть долучитися до світової толоки. Цьогоріч Всесвітній день прибирання пройде в суботу, 17 вересня. У ньому візьмуть участь активісти із 191 країни. Про це повідомив голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій

— Закликаю жителів Хмельниччини з усіх міст і містечок об'єднатися заради досягнення спільної мети — порятунку планети від сміття. Це вже роблять військові на сході України. Вони позбавляють нашу землю від рашистського сміття. Маємо боронити нашу країну кожен на своєму фронті, — зауважив очільник області. 

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?19" data-telegram-post="khmelnytskaODA/792" data-width="100%">

 

Історія появи World Cleanup Day

Всесвітній день прибирання (World Cleanup Day або WCD) — програма соціальних дій, спрямована на боротьбу з глобальною проблемою твердих відходів, включаючи проблему морського сміття. Всесвітній день прибирання відзначається заходами з прибирання сміття та картографування відходів, що охоплюють кожен часовий пояс.

Існують численні організації, які сприяють та проводять заходи Всесвітнього дня очищення в усьому світі. Всесвітній день прибирання є безпартійним, аполітичним і не пов'язаний з жодною національною чи глобальною політичною партією чи дискретною ідеологією. Одним з найбільших організаторів є міжнародний рух Let's Do It! World. А в Україні — Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it! Ukraine.

Всесвітній день прибирання проводиться протягом 24 годин, як правило, в середині вересня. Цього року він припадає на 17 вересня. Очікують, що орієнтовно 60 мільйонів активістів у 191 країні прибиратимуть відходи цього року. До них, із дотриманням обмежень воєнного часу, приєднаються українці в усіх регіонах. Організатори пропонують провести такі заходи в Україні під гаслом “Хай небо буде мирним, а Україна чистою!”.

Формати участі можуть бути різні в залежності від географічного розташування та безпеки:

Українців закордоном також запрошують приєднатись, які зможуть організувати онлайн або офлайн прибирання, долучитись до міжнародної події, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Нагадаємо, що цього ж дня в мікрорайоні Гречани відбудеться продовольчий ярмарок. Коли саме він працюватиме, на якій локації та що продаватимуть читайте за посиланням. 

Візьмете участь у World Cleanup Day?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up