Хмельниччину поділять на 5 районів: рішення Кабміну

Хмельниччину поділять на 5 районів: рішення Кабміну
Ілюстративне фото
  • Існуючі райони та міста обласного значення будуть ліквідовані.

  • Замість них створять п’ять нових районів.

  • План реформи вже підтримав Кабмін.

На позачерговому засіданні Кабінет міністрів підтримав проєкт реформи адміністративно-територіального устрою України. Реформа полягає у тому, що райони в областях збільшать шляхом приєднання до них існуючих районів та міст обласного значення. Згідно з проєктом, це торкнеться й Хмельниччини. Як повідомила сьогодні, 12 червня, «Українська правда», в Україні замість 490 існуючих районів створять 129 нових. Протягом одного дня постанову уряду доопрацюють. Зміни щодо шести областей планують переглянути, але Хмельниччини це не стосується.

Як ми вже писали раніше, у Хмельницькій області зараз існують 20 районів та 6 міст обласного значення. У рамках реформи утворять 5 нових районів, до яких приєднають існуючі райони та міста обласного значення.

Перелік нових районів та старі адміністративно-територіальні одиниці, які вони об’єднають:

Відео дня

— Існуючий районний поділ був створений ще в СРСР, у першій половині минулого століття. Це не відповідає сучасним стандартам адміністративно-територіального поділу на субрегіональному рівні, тому треба наводити порядок. Для прикладу, є райони, де проживає 5 тисяч людей і є райони, де проживає 180 тисяч людей. Великі перекоси у субвенціях, дотаціях. Відповідальність у таких районах однакова, а навантаження різне, — сказав під час засідання уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

На сайті Кабінету міністрів повідомляється, що чергові місцеві вибори пройдуть на новій територіальній основі. Це означає, що вже станом на 25 жовтня нові райони та ОТГ мають бути сформовані. Нагадаємо, що раніше в уряді також затвердили план поділу Хмельниччини на об’єднані територіальні громади. Їх має бути 60, в тому числі 5 на території Хмельницького району:

Перелік нових громад Хмельницького району та ради, які до них включать, ви можете переглянути в матеріалі «До Хмельницької ОТГ приєднають майже всі сусідні села».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Олександр

    цікаво а депутатів в районах і в вирховні раді теж зменьшат в звязку з зменшенням областей........?
  • Роман Гребенченко

    Чому Ярмолинці, Городок не до м.Хмельницького?😥
  • микола

    ганьба
  • Sergiy Suchok

    правильно писати "не залишуть" а "утворять" нові, це передбачено децентралізацією
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up