План районного поділу Хмельниччини узгодили в Мінрегіоні: що пропонують

План районного поділу Хмельниччини узгодили в Мінрегіоні: що пропонують
  • Згідно з новим проєктом, в області має залишитися п’ять районів.

  • План ще може бути відкоригований.

  • Найбільший за населенням район — Хмельницький — матиме 470 тисяч мешканців.

  • Це понад третина всього населення Хмельниччини.

Міністерство регіонального розвитку розробило проєкт нового поділу Хмельницької області на райони. Ним пропонується ліквідувати більшість районів, залишивши лише п’ять — Шепетівський, Старокостянтинівський, Хмельницький, Дунаєвецький та Кам'янець-Подільський. Такі проєкти розробили для інших областей. Все це направили на погодження уряду, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування. Вони можуть пропонувати зміни, тому зрештою проєкти районного поділу можуть бути іншими. Про це повідомляє сайт «Децентралізація» з посиланням на заступника міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоду.

Перелік районів Хмельниччини та сучасні райони, які вони мають об’єднати:

  • Відео дня
    /li>

Згідно з проєктом, нові району матимуть таку чисельність населення (у дужках частка від усього населення області):

До слова, на Хмельниччині зараз налічується 20 районів та 5 міст обласного значення, що за статусом рівнозначні районам. Останні згідно з планом мають бути ліквідовані.

За даними сайту «Децентралізація», в Україні зараз налічується 490 районів. 26 із них мають об’єднані територіальні громади, що охоплюють всю територію району. І саме в громади перейшли більшість повноважень районних рад та державних адміністрацій. У ще 164 районах громади охоплюють від 50% до 99% території. Це означає, що РДА реалізують свої повноваження менш ніж на половині території району. Крім того, в Україні є 75 районів, де громад немає взагалі. Відповідно, лише у цих районах РДА працюють повноцінно.

«Послуги, які раніше громадяни отримували в райцентрах, надаватимуться на найближчому до людей рівні — рівні громад, як це сьогодні вже відбувається в об’єднаних громадах, у Центрах надання адміністративних послуг» — повідомляє сайт «Децентралізація».

Нагадаємо, що наприкінці квітня стало відомо про новий перспективний план поділу Хмельниччині на об’єднані територіальні громади. У сучасному Хмельницькому районі мають бути утворені п’ять ОТГ, частково за рахунок сільських рад сусідніх районів — Ярмолинецького та Деражнянського.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Володимир Войтюк

    Дайте фамілії тих "трутнів", в яких хватило розуму на такий поділ Хмельницької області. Нехай люди знають цих ..... !
  • Валентина Дудар

    а що від того зміниться, займіться чимось розумним, що принесе користь людям
  • Ura Domik

    Що хтіли то й маємо. Буде дуже весело дурням.
  • Сергій Кудінов

    Виньковецький р-н краше приднати до Дунаiвецького
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up