До Хмельницької ОТГ приєднають майже всі сусідні села

До Хмельницької ОТГ приєднають майже всі сусідні села
Фото з архіву редакції
  • Уряд затвердив перспективний план формування громад на Хмельниччині.
  • Хмельницьку ОТГ мають утворити з ряду сусідніх сільських рад, а також двох існуючих об'єднаних громад.
  • Зокрема, мають включити одну сільську раду Деражнянського району.

Кабінет міністрів затвердив перспективний план формування громад Хмельницької області. Засідання проводили сьогодні, 29 квітня. План визначає, які об’єднані територіальні громади мають бути сформовані на Хмельниччині. Згідно з документом на сайті уряду, їх має бути 60, в тому числі 5 у Хмельницькому районі. Розповідаємо, яким має бути Хмельницький район за цим планом та хто має увійти до Хмельницької міської ОТГ.

Хмельницька ОТГ

Згідно з планом до Хмельницької міської об’єднаної територіальної громади мають увійти майже всі навколишні населені пункти. Перелік рад, які мають увійти до майбутньої громади:

  • Відео дня
    /li>

Із утворенням Хмельницької ОТГ мають бути ліквідовані створені раніше Олешинська та Шаровечківська ОТГ.

Лісовогринівецька ОТГ

Склад Лісовогринівецької громади не зміниться. До неї вже увійшли раніше такі місцеві ради:

Чорноострівська ОТГ

Склад раніше сформованої Чорноострівської громади також не зміниться. До неї вже включені такі колишні місцеві ради:

Розсошанська ОТГ

Розсошанська громада була утворена раніше, і, за планом, до неї мають долучитися місцеві ради Ярмолинецького району. Оновлений склад місцевих рад у громаді буде таким:

Гвардійська ОТГ

Гвардійська громада утворена раніше і її склад змін не зазнає. До неї будуть входити колишні місцеві ради:

Нагадаємо, що про можливе утворення Хмельницької громади у складі більшості сусідніх населених пунктів було відомо ще наприкінці минулого року. 24 грудня міськрада навіть зібралася на позачергову сесію. Привід — надання згоду на утворення громади з селом Давидківці. Таким вирішили продемонструвати власну незгоду з планами ОДА та уряду щодо утворення «широкої» громади. Міський голова тоді називав села, які планувалося включити до майбутньої громади, «віддаленими та неспроможними».

Читайте також: Чим живуть Давидківці, які хочуть об'єднати з Хмельницьким

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Велигданец

    Чудово
  • ttt432

    а чем старое разделение не подходило ?
  • Игорь Степанов

    А куди входить с.Подолянське Деражнянського р-ну??? Там теж живуть мешканці!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up