На Хмельниччині зареєстровано 12 тисяч безробітних

На Хмельниччині зареєстровано 12 тисяч безробітних
  • Більша частина - представниці прекрасної половини. 
  • Дізнавайтесь, люди яких професій шукають роботу.

Днями в Уряді країни вирішили, що необхідно запускати реформу в сфері зайнятості. Згідно з нею на період воєнного стану офіційно зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Братимуть лише тих, хто не працевлаштувався впродовж 30 днів. За таку роботу платитимуть. Детальніше про це можна прочитати у матеріалі Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт.

Що ж до Хмельниччини, то в області станом на 21 червня зареєстровано 11848 безробітних. З них 42% - чоловіки та 58% жінок. Такі дані надає обласна служба зайнятості

Більшість тих, хто перебуває на обліку біржі праці у віці від 35 до 55 років. За віковими групами розподіл виглядає так:

Відео дня

Переважна частина зареєстрованих шукачів роботи мають вищу або профтехосвіту. І лише незначна частина без конкретної спеціальності:

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають працівники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин. Таких 21%. Це водії авто, трактористи-машиністи, оператори котельні, кочегари, дорожні робітники, оператори АЗС, лаборанти-хіміки.

Таких, що мають освіту в сфері торгівлі та послуг 18%. Роботу шукають продавці, кухарі, охоронники, медсестри та медбрати, помічники вихователя, стрільці, соцпрацівники, бармени, перукарі та офіціанти. 

Без роботи сидять підсобні робітники, прибиральники, сторожі, пакувальники, комірники, вантажники, вагарі, двірники, кухонні працівники, гардеробники. Таких у ЦЗ зареєстровано 13%.

Роботу шукають також і 11% хмельничан на службові та керівні посади. Це менеджери-управлінці, головні бухгалтери, керівники пошти, завідувачі складу, заступники директора, військовослужбовці, завідувачі клубу. 

Серед робітників, які працюють з інструментом 10% людей. Вони мають кваліфікацію швачки, слюсаря-ремонтника, робітника з комплексного обслуговування й ремонту будинків, електрогазозварника, електромонтера, пекаря, маляра також зареєстровані на біржі праці. 

Не мають роботи вчителі, спеціалісти державної служби, економісти, вихователі, юристи, юрисконсульти, бібліотекарі, інженери, фармацевти та соцпрацівники. Їх, кажуть в центрі зайнятості в області зареєстровано 9%. 

Шукачам роботи слід звертатися до центру зайнятості. Він працює щодня по буднях за таким графіком:

  • понеділок - четвер: 08.00-17.15
  • п'ятниця 08.00-16.00
  • субота, неділя в режимі чергування.

Документи для реєстрації в службі зайнятості та призначення допомоги по безробіттю можна подати через портал «Дія» або особисто в центрі зайнятості.

За додатковою інформацією можна телефонувати на «гарячі лінії» Хмельницького обласного центру зайнятості: +38(096) 045-60-10; +38(093) 027-05-11; (0382) 76-46-42; 65-06-06.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Max Forosov

    Заголовок статьи "На Хмельниччині зареєстровано 12 тисяч безробітних" - а остальные жители где работают? У нас же нет заводов на подобии Азовстали, завода Ильича - где работало по 50 тысяч человек на каждом.  Ответ прост - остальные тоже безработные, однако их на бирже не регистрируют.

keyboard_arrow_up