До Хмельницької області приїхало понад 3 тисячі переселенців з Херсонщини (ФОТО)

До Хмельницької області приїхало понад 3 тисячі переселенців з Херсонщини (ФОТО)
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Маленькі діти та пенсіонери, інваліди та просто ті, хто тікає від жахів окупації та війни. 

  • Більше місяця до Хмельницького курсує щоденний евакуаційний потяг з Херсону. 

  • Дізнавайтесь, яку допомогу отримують херсонці на Поділлі. 

Із 26 листопада залізничний вокзал Хмельницького щоденно приймає евакуйованих жителів із Херсонської області. Мешканці південного регіону приїжджають сюди у пошуках прихистку. Адже Херсон досі залишається без світла, води та тепла. Там вже розпочалися відновлювальні роботи, частково відновили мобільний зв’язок. Проте, після деокупації міста воно потерпає від ракетних ударів та обстрілів росіян. Тож залізничники запустили евакуаційний потяг, який кожного дня возить охочих херсонців на Поділля. 

Де розселили евакуйованих херсонців

Голова обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив, що від 26 листопада до Хмельницького потягом приїхали 3 107 мешканців деокупованої Херсонщини. 

З них — залишилось на території області 2 035 людей. Кожен знайшов тут прихисток: 865 херсонців поїхали до родичів, а 1 170 людей поселили в місця компактного проживання.

Відео дня

Черговий евакуаційний потяг з десятками переселенців прибув на залізничний вокзал у Хмельницькому сьогодні, 5 січня. Про це інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій. На пероні херсонців зустріли рятувальники. Вони допомогли перенести речі та транспортували маломобільних громадян. А психологи ДСНС поспілкувалися з людьми, аби хоч трішки допомогти їм розділити біль.

Графік евакопотягу

Додамо, евакопотяг зі спеціалізованими вагонами для евакуації маломобільних осіб з Херсону до Хмельницького ходить щодня. Поїздка абсолютно безкоштовна. 

Евакуаційний потяг відправляється з вокзалу в Херсоні щоденно о 15.27. Та спершу слід зареєструватися на посадку. Для цього необхідно попередньо звернутися на гарячі лінії Херсонської обласної військової адміністрації або ж приїхати на залізничний вокзал щонайменше за 3-4 години до відправлення.

Гроші та поселення на Хмельниччині

У Мінреінтергації додають, що одразу ж після прибуття до Хмельницького, прямо на вокзалі, Укрпошта виплачує внутрішньо переміщеним особам кеш-допомогу від держави у розмірі 2 тисяч гривень для дорослих і 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю.

Після цього херсонців гарантовано поселяють в безкоштовні прихистки й надають їм гуманітарну допомогу.

З питань евакуації можна звертатися: 

Також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Якщо у вас є близькі чи знайомі на Херсонщині — передайте їм цю інформацію. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юра Наконечный

    Дармаеды

    ЧитачЧитачів reply Юра Наконечный

    А що це тут за сєпарюга Юра НахКончений з'явився?

keyboard_arrow_up