На Хмельницьку атомну приїхала місія МАГАТЕ (ФОТО)

На Хмельницьку атомну приїхала місія МАГАТЕ (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Хмельницької АЕС

Міжнародні експерти прибули аби оцінити стан ядерної безпеки на станції. 

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з ядерної безпеки прибула до Хмельницької атомної електростанції. Раніше ми зазначали, що міжнародні експерти прибудуть на всі діючі АЕС в Україні, а на окупованій Запорізькій атомній вони перебувають постійно. 

Представники МАГАТЕ приїхали до Нетішина, аби надати підтримку та допомогти атомникам з ядерною безпекою та захистом.

Відео дня

— Команда експертів здійснює моніторинг поточної ситуації та оцінює стан ядерної безпеки й захищеності відповідно до стандартів МАГАТЕ. Як зазначає керівник місії, головне завдання – надати поради та допомогу у забезпеченні безпеки та захищеності АЕС, — йдеться на сторінці атомної станції. 

У рамках місії гендиректор атомної станції Андрій Козюра розповів міжнародним експертам про поточну ситуацію на АЕС та проведені раніше й заплановані заходи МАГАТЕ на майданчику станції. 

Представники МАГАТЕ пробудуть в Нетішині кілька днів. За цей час вони запланували здійснити обходи, провести інтерв’ю з персоналом станції з питань ядерної та радіаційної безпеки, фізичної ядерної безпеки, аварійної готовності та реагування, а також логістики та зв'язку.

Після всіх перевірок, за результатами місії експерти підготують звіт відповідно до семи фундаментальних принципів МАГАТЕ. В своїх висновках вони охоплять такі питання:

Нагадаємо, за словами Рафаеля Гроссі, спочатку місія триватиме близько тижня. Однак, за потребою за ними можуть послідувати інші. 

Що вже зробили представники Агентства

Нагадаємо, раніше гендиректор Гроссі очолював місії МАГАТЕ з питань безпеки та гарантій на південь України та Чорнобильську АЕС, а також на ЗАЕС у вересні для створення Місії підтримки та допомоги в Запоріжжі. Також представники Агентства двічі за останній час приїжджали до Нетішина. Вперше, перед візитом до Енергодару та вдруге — у вересні. 

— Від початку війни в Україні МАГАТЕ робить усе можливе, щоб запобігти ядерній аварії з потенційно серйозними наслідками для здоров’я населення та навколишнього середовища. Ми поставили обладнання для ядерної безпеки та безпеки, провели неупереджену оцінку ситуації та надали технічну експертизу та поради. Ми виконуємо цю важливу роботу в тісній співпраці з українською владою та на її прохання, — сказав генеральний директор Гроссі.

— У той час як світ зосереджений на нестабільній ситуації з ядерною безпекою та безпекою на Запорізькій атомній електростанції, ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти, розташовані в країні, яка перебуває у стані війни, — додав Рафаель Гроссі.

Читайте також: На Шепетівщині проводитимуть автобусні тури зі Святим Миколаєм: як зареєструватися

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Руслана Ковальчук

    Ще щось придумають щоб нам мозги запудрити,а ми це зїмо і будем думати що так треба.
  • Наталія Анішкіна

    Хто зна...
  • Ольга Заворотна

    Ага, то це вони приїхали шо б нам вимкнути світло. А я то думаю що то вже майже 9-ть годин немає світла 🤬
  • Валентина Туржанская

    А навіщо зразу в інтернет.

keyboard_arrow_up