МАГАТЕ направить місії на 4 українські атомні. Серед них — Хмельницька

МАГАТЕ направить місії на 4 українські атомні. Серед них — Хмельницька
Хмельницька атомна електростанція

Дізнавайтеся що перевірятимуть представники Міжнародного агентства на атомній станції в Нетішині.

Міжнародна агенція з атомної енергетики найближчими тижнями відправить свої місії з ядерної безпеки на українські атомні. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Про місії

— Між українським урядом та МАГАТЕ було досягнуто домовленості про направлення груп експертів Агентства з ядерної та фізичної ядерної безпеки на Южноукраїнську, Хмельницьку та Рівненську атомні електростанції. Згідно з угодою, МАГАТЕ також направить третю експертну місію до Чорнобиля під час нинішнього конфлікту в Україні, — зазначив Гроссі. 

Він додав, що МАГАТЕ вже має групу експертів, яка постійно присутня на Запорізькій АЕС. За словами Гроссі, спочатку кожна місія триватиме близько тижня. Однак, за потребою за ними можуть послідувати інші. 

Відео дня

Що вже зробили представники Агентства

Нагадаємо, раніше гендиректор Гроссі очолював місії МАГАТЕ з питань безпеки та гарантій на південь України та Чорнобильську АЕС, а також на ЗАЕС у вересні для створення Місії підтримки та допомоги в Запоріжжі. Також представники Агентства двічі за останній час приїжджали до Нетішина. Вперше, перед візитом до Енергодару та вдруге — у вересні. 

— Від початку війни в Україні МАГАТЕ робить усе можливе, щоб запобігти ядерній аварії з потенційно серйозними наслідками для здоров’я населення та навколишнього середовища. Ми поставили обладнання для ядерної безпеки та безпеки, провели неупереджену оцінку ситуації та надали технічну експертизу та поради. Ми виконуємо цю важливу роботу в тісній співпраці з українською владою та на її прохання, — сказав генеральний директор Гроссі.

Коли саме слід очікувати прибуття місій МАГАТЕ на українські атомні електростанції поки не повідомляють. 

— У той час як світ зосереджений на нестабільній ситуації з ядерною безпекою та безпекою на Запорізькій атомній електростанції, ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти, розташовані в країні, яка перебуває у стані війни, — додав Рафаель Гроссі.

Читайте також: Зеленський сказав прискорити створення електромоста від Хмельницької АЕС до Жешува

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up