На Кам'янецькій з'явиться нова філія ЦНАПу. Як проходить будівництво (ФОТО)

На Кам'янецькій з'явиться нова філія ЦНАПу. Як проходить будівництво (ФОТО)
  • У центрі Хмельницького хочуть відкрити центр надання адмінпослуг. Він має запрацювати на Кам'янецькій, 38. 
  • Більше трьох місяців підрядник веде будівництво. Закінчити планують до весни. 
  • Як триває реконструкція і що вже встигли зробити, бачили журналісти vsim.ua. 

У приміщенні по Кам’янецькій, 38 розміщувалася частина "Хмельницької міської першої аптеки". Відразу після Революції Гідності у 2014 році там знаходився штаб самопроголошеної тергромади. У липні 2014 року приміщення віддали в оренду під магазин непродовольчих товарів ВКПП "Явір-Транс". Але магазину так і не відкрили. Тоді керівник хмельницької обласної "Батьківщини" Олег Лукашук організував там благодійний фонд Святого Володимира. Оскільки "Явір-Транс" мав заборгованість із орендної плати, то після судової тяганини орендарів звідти виселили. 

Від червня 2016 року приміщення на Кам'янецькій пустувало. Тоді у міській раді задумали відкрили там ще одну філію центру надання адмінпослуг. З бюджету виділили 9,5 мільйонів гривень на реконструкцію приміщення, яке має площу у 605 квадратних метрів. Тендер виграло ТОВ "Золота середина". Вже з 1 вересня їхні будівельники приступили до роботи. Журналісти vsim.ua вирішили подивитись, що вже встигли зробити за три місяці і як триває будівництво. 

Приміщення було вкрите тріщинами

На будівництві ми застали десяток будівельників. Кожен має своє завдання. Поки одні тягають бетонні плити, інші лаштують електрику або роблять покрівлю. Будівельники розповідають, що перша за все стикнулись з тим, що приміщення мало чимало тріщин. Довелось укріпляти стіни та ставити додаткові балки.

Відео дня
Частину тріщин ще збираються усунути

- Будинок, до якого прибудовано це приміщення, досить старий. Він 1974 року. Ми відразу ж звернули увагу на те, що потрібно підсилювати стіни. Тому всі зусилля спрямували на це. Зробили повністю бетонну укріплену підлогу, поставили гідробар'єри, - розповідає майстер ТОВ "Золота середина" Олександр Приймак. 

Стіни вже укріпили, щоб не "роз'їхались"

Ремонт планують закінчити до весни

Зараз працівники замінюють гнилу сантехніку на нові труби, а також проводять електрику. Поки ще дозволяє погода займаються облаштуванням покрівлі та закінчують зовнішні роботи. 

Електропроводку заміняють на нову

- Нині ми робимо чорнову роботу, яку потім навіть не буде видно, але вона важлива. З дня на день нам мають привезти сучасні якісні металопластикові вікна. І тоді ми зможемо перейти до внутрішніх робіт. Ними будемо займатися у зимовий період, - каже Олександр Приймак. 

Деякі дірки у стелі ще збираються "заліпити"

Закінчити реконструкцію збираються до весни, хоча не впевнені, чи вдасться завершити усі роботи в строк. Як проходитиме будівництво ЦНАПу, слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Внутрішні роботи почнуть приблизно за тиждень
Двоє працівників закладають стіну блоками
Підлогу вже забетонували і укріпили
Приміщення має не лише велику залу, але й декілька малих кімнат
Старі труби замінили на нову сантехніку
Вікна мають поставити за декілька днів
Фасад будівлі повністю поміняли
Так зараз виглядає вхід у майбутній ЦНАП

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up