У центрі Хмельницького активісти захопили комунальне приміщення. Місто втрачає гроші

У центрі Хмельницького активісти захопили комунальне приміщення. Місто втрачає гроші
Активісти ремонтують фасад колишньої аптеки № 1
В приміщенні колишньої комунальної аптеки № 1 по Кам’янецькій, 38 йдуть ремонтні роботи. Територію вже більше місяця займають члени новоствореної Самооборони, територіальної громади міста Хмельницького та Автомайдан.

Тут вони створили свою громадську приймальню. Міська влада обурюється самоуправством та готова виселити загарбників через суд, тому що втрачає орендарів, які б платили гроші.
Наразі члени «Хмельницький. Самооборона і громадський контроль» реконструюють фасад будівлі та роблять ремонт всередині приміщення, як вони кажуть, за власні кошти. А поки ремонт у самому розпалі, самооборонівці уже приймають хмельничан. Для зручності прийому в деякі кімнати уже завезли дивани, крісла та столи. Активісти кажуть, що цей об’єкт їм потрібен для створення громадської приймальні. А всі питання про право власності вирішуватимуть в судовому порядку. 
- Це майно належить територіальній громаді міста, воно пустувало вже близько чотирьох років, – каже  уповноважений територіальної громади міста Хмельницького по питанням управлінням комунального майна Григорій Дерев’янчук. – В селах люди отримали якісь паї, а що люди в містах отримали? За логікою речей, то комунальне майно належить всім нам. А це приміщення нам потрібне, щоб приймати людей з їхніми проблемами. За негласною інформацією, даний об’єкт хотіли продати та вже збирали хабар у розмірі близько 400 тисяч гривень. Ми встановили, що майно хмельничан використовується не відповідно чинному законодавству. Ми готові довести свою правоту через суд.  
Зараз на це приміщення є орендарі, які подали свої заявки до міської ради. Місячна орендна вартість цього приміщення близько 25 тисяч гривень без податку на додану вартість. Чиновники кажуть, що рано чи пізно приміщення все таки віддадуть під оренду, а активістів виселять через суд. 
- Якщо класифікувати їхні дії, то це ніщо інше як самозахоплення, самоуправство, – каже перший заступник Хмельницького міського голови Олександр Вінніков. – У будь-якому випадку ми маємо діяти відповідно порядку, встановленому в державі. Ми звернулися в міліцію, щоб вони в межах своєї компетенції відреагували. Також подали в суд на виселення цих людей та звільнення незаконно зайнятого приміщення. Адже так, як вони роблять, то кожен може себе проголосити територіальною громадою і самозахоплювати будівлі. На комунальне приміщення оголошено конкурс. На момент вивчення питання було три заявки, потім залишилася одна – від приватного підприємства «Явір-транс». Вони займаються і виробництвом, і торгівлею. 
Міліція ж повідомила,  що по цій справі уже відкрите кримінальне провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України «Самоуправство», санкція якої передбачає арешт максимум до трьох місяців.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Тут есть какой то подвох. Если в последнее время, все твердят, что народ должен контролировать власть, то значит он должен откуда то ее контролировать. Городская власть не поменялась. Остались те же махинаторы, которые и были. Допустить самозахват они смогли, тем, что они прекрасно знают этих людей, а горожане ни слухом, ни духом. Ну скажите, как можно, просто придти и захватить коммунальное помещение? Если это бывшие зеки, наркоманы, Кто допускает их формирование? Меня настораживает эта ситуация, где люди требующие от властей соблюдение законов, сами порождают беззаконие. Там, где власть, должна проявить свою принципиальную позицию, она проявляет малодушие. Ведь такие деньги, на реконструкцию помещения, надо найти, или у кого то взять. Кто то их финансирует. Ох, как тут не чисто, может под самым носом горожан что то создается.
  • Anonymous

    Это примитивный разбой и криминальный захват помещения!
  • Anonymous

    А хіба «Хмельничанка» не правду написала? Де це мирне встановлення влади на місцях? Вони ж як колгосп діють! Хоча б з юристами консультувалися! А то "громада міста вирішила, що буде "так" і край". Порушення всіх існуючих порядків і законів щодня, а ще кажуть, що кругом самі злочинці з попередньої влади. Та чим їхні дії кращі? А хіба "громаду" хтось питав чи хоче вона самооборони при владі? Щось не пригадую такого. Цілком і повністю відповідаю за свої слова. Довелось не одного разу спілкуватись з представниками даного типу організацій - колишні зеки, алкоголіки, легкі наркомани і люди з низьким інтелектом, якими легко керувати. Самооборона трохи призабула свої гасла, які викрикувала на початку своєї діяльності. Свідомі адекватні люди, які спочатку підтримували їх, зараз відреклися від них, оскільки теперішні їхні дії відкрито нагадують початок 90-х: рекет, вимагання, самоправство, погрози. І при чому, вони навіть не намагаються виправдатися. Станом на сьогодні - це тупо проплачена банда, яка за «енну» суму грошей пообіцяє вирішити будь-яку Вашу проблему - забрати приміщення, "відтисне" бізнес у конкурента і т.д., а обізве це все "потребами змін та діями в ім'я Революції"
  • Anonymous

    Це сазванці, які скористалися ситуацією в державі для власних інтересів, а саме цікаве це те, хто "стоїть" за цими людьми! Що вони пропонують хмельничанам, чим допоможуть!? Гнати їх в три ши потрібно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up