На крафтовому ярмарку в Хмельницькому зібрали більше 25 тисяч для пораненого бійця

На крафтовому ярмарку в Хмельницькому зібрали більше 25 тисяч для пораненого бійця
Колаж vsim.ua
  • На ярмарку свою продукцію представляли крафтовики чотирьох областей. Було й чимало розваг для дітей та дорослих. 

  • А всі охочі могли задонатити на лікування 29-річного хмельничанина Юрія Кучера, який отримав важкі травми, розміновуючи Херсонщину. 

Крафтовий ярмарок

В суботу, 12 серпня, в парку імені Франка відбувся крафтовий ярмарок “Курс на Незалежність”. Крафтовики Хмельниччини та сусідніх Вінниччини, Тернопільщини та Житомирщини представляли свою продукцію для всіх охочих. 

Вхід був безкоштовний для усіх бажаючих. Для відвідувачів організували фуд-корт, фуд-маркет, дитячу зону, майстер-класи та розіграш смачних подарунків. 

Крафтовики продавали сири, хлібобулочні та ковбасні вироби, злаки, мед та воскові вироби, овочі та фрукти, біжутерію та багато іншого. Чи не в кожній палаті можна було продегустувати продукцію. 

Відео дня

 

На лікування Юрій Кучера

Під час заходу всі охочі мали можливість задонатити на лікування та реабілітацію поранених воїнів. Також гроші збирали для 29-річного сапера Юрія Кучера. Він пройшов АТО. А коли розпочалась повномасштабна війна — повернувся до Нацгвардії. 

Юрій виконував бойові завдання в багатьох областях України. Розміновуючи Херсонщину, військовий отримав мінно-вибухові травми. Рідні розповідають, що 18 липня Юрій помітив ще одну міну. Вона здетонувала, а сам сапер чудом вижив. 

Чоловіка терміново госпіталізували до госпіталя в Одесі. Наразі стан Юрія є стабільно важким. Він перебуває у відділенні реанімації та анестезіології з подальшою підготовкою до наступних операцій. 

Чоловік зазнав чималих ушкоджень. Це — осколкові поранення, множинні травми та сторонні тіла рогівки, струс головного мозку, численні опіки шкіри обличчя, верхніх та нижніх кінцівок. Юрій має пошкодження плечової та загальної стегнової вени. Також йому ампутували пальці на руці. Також захисник втратив дуже багато крові. Історію захисника читайте за посиланням. 

Зібрали більше 25 тисяч

На вчорашньому ярмарку вдалося зібрати 25 471 гривню та 10 євро для лікування Юрія Кучера. Також трохи більше 1 тисячі гривень скинули на картку дружини захисника. Про це повідомили у міській раді. 

Крім того, фінансово допомогти пораненому саперу можна за реквізитами. Родина зазначає, що виплата від держави за поранення буде лише в кінці серпня - на початку вересня. А кошти необхідні вже зараз.  

Реквізити та банка:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    У вчорашньому фоторепортажі було чітко написано, що "...ВСІ виручені гроші підуть на лікування й реабілітацію поранених воїнів."

    Я ж написав що бариги і спекулянти наживаються під приводом допомоги і був правий. Не може бути, щоб за день вторгували лише 25 тис. грн.

keyboard_arrow_up