“Він дивом вижив”. Історія 29-річного хмельничанина, якому потрібна ваша допомога

“Він дивом вижив”. Історія 29-річного хмельничанина, якому потрібна ваша допомога
Фото надала теща Юрія
  • Юрій Кучер - 29-річний сапер з Хмельницького.
  • Служить з 2015 року.
  • Військовий отримав мінно-вибухові травми, розміновуючи Херсонщину.
  • Наразі у важкому стані він перебуває на лікуванні.

Українські військові ризикують власним життям і здоров’ям, захищаючи країну від ворога. Одним із таких є 29-річний хмельничанин Юрій Кучер. Він сапер. За час повномасштабної війни виконував бойові завдання в різних областях України, розміновуючи території. Саме під час цього захисник отримав мінно-вибухові травми. Сталося це 18 липня, на Херсонщині. Про все це журналістці vsim.ua розповіла теща Юрія, пані Олена.

“Він дивом вижив”

Пані Олена називає зятя - сином. Мовляв, це дуже добра й порядна людина, яких в наш час вкрай мало. Юрій Кучер має досвід у військовій справі з 2015 року. Він пройшов АТО. 4 роки тому одружився. А після початку повномасштабної війни знову відправився служити. Наразі він є військовослужбовцем одного з підрозділів Нацгвардії.

Відео дня

Перебуваючи в зонах, де ведуться бойові дії, захисник мало що розповідав рідним. Олена каже - Юрій не любить ділитися пережитим на війні. Тож все, що говорив близьким - “Це біда. Краще вам цього не бачити й не знати”. 

- 4 роки тому вони одружилися з моєю донькою. Юрій дуже гарна і чуйна людина. Він для мене не як зять, а як рідний син. Зараз в наш час дуже важко знайти таких людей.

- У мирний час він навчався у художній школі. У 2015 році був призваний до армії, тож Юрій пішов служити. З 2016 року був в АТО. Він не дуже любить нам щось розповідати про війну. Для нього це дуже боляче. 

- З перших днів повномасштабного російського наступу Юрій на війні. Він сапер і розміновує території. Був в дуже багатьох точках України. Востаннє - на Херсонщині, де й отримав поранення, - розповідає пані Олена. 

Нет описания.

Як допомогти сім’ї

Сталося це 18 липня. Хмельничанин Юрій Кучер з побратимами займалися розмінуванням. Вони вже мали залишати територію, як Юрій помітив ще одну міну. Вона здетонувала, в результаті чого чоловік отримав мінно-вибухові травми. “Він чудом вижив, дякувати Богу”, - розповідає Олена. 

Чоловіка терміново госпіталізували до госпіталя в Одесі. Наразі стан Юрія є стабільно важким. Він перебуває у відділенні реанімації та анестезіології з подальшою підготовкою до наступних операцій. 

Чоловік зазнав чималих ушкоджень. А саме - осколкові поранення, множинні травми та сторонні тіла рогівки, струс головного мозку, численні опіки шкіри обличчя, верхніх та нижніх кінцівок. Юрій має пошкодження плечової та загальної стегнової вени. Також йому ампутували пальці на руці. 

Як каже Олена, він втратив дуже багато крові. Мовляв, Юрію врятувало життя те, що його вчасно доставили до медзакладу. “Лікарі казали, якщо до ранку доживе - то буде жити”, - розповідає жінка. 

Родина просить усіх небайдужих допомогти їм фінансово. Адже виплата від держави за поранення буде в кінці серпня/на початку вересня, - каже Олена. 

Реквізити та банка подані далі:

  • 4441 1144 1606 8326 моно банк. Дружина Кучер Наталія Сергіївна.
  • 5168 7574 2139 0651 - мама Кучер Валентина Олександрівна.
  • Посилання на банку - тут. 
  • Номер картки банки - 5375 4112 0656 4135.

Читайте також: “Фура пошматувала моє життя”: історія сім’ї, яка потрапила в смертельну ДТП біля Хмельницького

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (337)
  • Elena Novikova

    Дякуємо щиро 🙏
  • Ольга Захарчук

    Господи! Спаси і Сохрани!!🙏
  • Марія Репак

    +++++++++++++++++++++++++++++++++
  • Валентина Малахова

    +++++++++

keyboard_arrow_up