На майдані Незалежності заряджали електромобілі

На майдані Незалежності заряджали електромобілі

Офіційне відкриття, презентація і тест-драйв. На центральній прощі міста встановили дві стійки з з розетками та кабелями. До кінця року міська влада планує збільшити кількість зарядних станцій до 50. Можливо, вже скоро на електромобілі буде кататися і Олександр Симчишин. 

Електрозаправки в Україні стали з'являтися все частіше. Ефективність, екологічність і практичність електромобілів хочуть оцінити і в Хмельницькому. Зарядні станції масово встановлюють ресторани, готелі, торгові центри. І зрозуміло чому. Адже для того, щоб авто підзарядилося, водій повинен мати вільний час. Щонайменше годину. Зрозуміло, що сидіти в авто він не буде, тому є ймовірність, що він піде гуляти торговим центром чи вип’є кави в кафе. У Хмельницькому, до речі, електрозаправки вже працюють біля «Либідь Плази», кафе «Лимон» та біля готелю «Любе плюс».


Чому нові заправки встановили на майдані? Міський голова пояснює, що головна мета – популяризація екологічно чистих автомобілів. Для цього й організували офіційне відкриття. Перерізали червону стрічку під спалахи фотокамер.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 - Я переконаний, що після сьогоднішнього відкриття інтерес до екомобілів зросте в рази. Ми хочемо, щоб хмельничани пересідали на електромобілі, - зазначив мер Олександр Симчишин. – Ми зробимо Хмельницький зеленою столицею України, якщо всі наші плани будуть реалізовані.

Поки що зарядні станції для споживачів безкоштовні.
У ході урочистого відкриття продемонстрували заправку електромобілів

Електромобілі мають багато переваг, але є безсумнівний недолік - їх треба частіше заряджати. А цей процес зазвичай триває близько 3 годин. До прикладу, станція заправки біля міської ради може одночасно обслуговувати три авто. Іншим доведеться чекати. Поки в Хмельницький області екологічний транспорт не дуже популярний, тому 6 заправок для десятка електрокарів безсумнівно має вистачити.   

Кількість електромобілів не буде збільшуватись, якщо не будуть встановлюватись заправки, переконаний представник мережі Автоцентру «ЛІГА-ІІ» Ігор Галкін.

-  Ми ставимо їх поки що безкоштовно. У нас є домовленості з деякими підприємцями для встановлення більшої кількості заправок, але зараз не буду це озвучувати. Звітуватимемо по факту, - каже Ігор Галкін.  

Про те, що автопарк міськради скоро може поповнитися новим екотранспортом заявив Олександр Симчишин.

- Нам пропонують обміняти  один автомобіль із автопарку міської ради на електромобіль. Звичайно, першим на ньому буде їздити міський голова, - з усмішкою розповідає мер.  - Вартість, скажімо, поїздки на електромобілі, при тих потребах яких я виїжджаю в день, становила б всього 10-12 гривень. А це збереження коштів громади і популяризація екологічного транспорту. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    прикольно, молодці.
  • Анонім

    Хоть щось толкове зроблять для міста. .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Шепетівщині автівка насмерть переїхала чоловіка, який лежав на дорозі 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія 20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up