На оновлений герб Хмельницького витратили 16 тисяч гривень

На оновлений герб Хмельницького витратили 16 тисяч гривень

На фасаді міської ради демонтували старий та встановили оновлений герб Хмельницького. Новий символ виготовляли близько місяця. 

У День Конституції, 28 червня, хмельничанам представили оновлений герб міста, який тепер красується на будівлі міської ради. Над виготовленням нового символа Хмельницького, який в став у декілька разів більше попереднього, працював подільський художник Володимир Карвасарний та художник-майстер Володимир Петровський. На виконання робіт з міського бюджету виділили 16 тисяч гривень. 

В оновленому гербі міста щит обрамлений золотим декоративним картушем і увінчаний тризубчатою короною – символом богині Тіхе, покровительниці міст. Незмінними залишили три стріли золотистого кольору на голубому тлі. Оздобили новий символ італійською мозаїкою. Новий герб, який виготовляли близько місяця, має висоту півтора метра та вагу 60 кілограм.

- Гербу нашого міста 220 років, отримали ми його після третього розподілу Польщі у 1796 році. На голубому полі зображувалось 3 золотих стріли, центральна стріла вістрям донизу. Таким він був до 1917 року, коли радянська влада відмінила всі герби. І лише у 70-х роках місто знову отримало герб, але зовсім інший. В ньому було багато радянського. І лише у 1990 році влада повернула історичний герб Проскурова, але форма щита на ньому була як у російського. Тому зараз ми відновили повністю герб міста таким, який він має бути, - розповідає художник Володимир Карвасарний.

Відео дня

Як у Хмельницькому відзначають День Конституції, слідкуйте з нами. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up