На росії поширюють фейк про знищення залізничного вузла на Хмельниччині

На росії поширюють фейк про знищення залізничного вузла на Хмельниччині
  • Окупанти брешуть, що знищили залізничний вузол в Шепетівці. 

  • Начебто це зробили 11 жовтня. 

Ранок 11 жовтня на Хмельниччині та майже по всій території України розпочався з оголошення повітряної тривоги. Трохи згодом очільник області Сергій Гамалій повідомив, що окупанти запустили іранського дрона-камікадзе "Shahed-136". Його над Шепетівщиною збила наша ППО. В соцмережах поширили відео збитого “шахеда”, переглянути їх можна за посиланням.

Однак, на росії, як завжди, всі провали перетворюють в брехню. От і на цей раз пропагандисти видали черговий фейк про нібито знищення залізничного вузла на Шепетівщині 11 жовтня. 

Вони зазначають, що залізничний вузол повністю знищений. Цю тезу ширять в своїх “ЗМІ” та соцмережах. 

Відео дня

Зауважимо, що, окрім збитого дрона, більше ворожих об’єктів над Хмельниччиною 11 жовтня не літало. Керівництво області не повідомляло про інші загрози, не було повідомлень й в соцмережах від місцевих мешканців і повітряну тривогу того дня оголошували лише 1 раз. 

Крім того, перевірити недостовірність інформації російської пропаганди дуже просто — достатньо переглянути розклад руху потягів через Шепетівку. Робота залізничного вузла на момент поширення фейку 11 та 12 жовтня не припинялась. 

До слова, це не перша дезінформація, яку поширюють росіяни про Шепетівку. Раніше, вони називали її “щіпєтовкою”, 6 жовтня заявили, що знищили цех Шепетівського ремонтного заводу. Приліт на Шепетівщину того дня дійсно був. 6 жовтня близько 6-ї ранку вдарили з Білорусі. Як повідомляв голова ОВА Сергій Гамалій, одна з ракет впала поряд з інфраструктурним об’єктом, інша – на пустирі. 

Читайте лише достовірну інформацію та не довіряйте фейкам русні. Слідкуйте за перевіреними новинами на vsim.ua

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Вікторія Кузьмінська

    От кому треба такі новини? Для чого розповсюджувати таку інформацію??? Місцеві знають про ситуацію в місті!
  • Алла Малько

    Шановні Новини Хмельниччини,"правдолюбці",вам конче треба розвіяти цей міф?Ну нехай так думають,нам не потрібно більше прильотів,я з Шепетівки і радію,що вони так думають,та й багато ще про що...
  • Тетяна Михальчук

    Дурне  думкою  радіє.
  • Antonina Melnik

    Нехай надалі так і думають

keyboard_arrow_up