“Наші люди ще не доросли до того”: вандали знову пошкодили сонячні лавочки біля “Дитячого світу”

“Наші люди ще не доросли до того”: вандали знову пошкодили сонячні лавочки біля “Дитячого світу”
Сонячні лавочки знову не працюють.
  • Лавочки, від яких можна заряджати гаджети, з’явилися в центрі Хмельницького у 2016-ому.

  • Відтоді їх неодноразово ламали невідомі. Підприємиця, яка їх встановила, втомилася ремонтувати.

У вересні 2016 року біля “Дитячого світу” з’явилися нові лавочки. Їх особливістю стало те. що від них можна було зарядити смартфони та інші гаджети. Для цього встановили спеціальні батареї, які набиралися енергії від сонячного світла. Встановила лавочки хмельницька підприємниця Аліна Скоморохова. Вартість - 15 500 гривень.

За майже два роки свого існування лавочки більшість часу не працюють. Їх постійно пошкоджують. 

  • Це вже не вперше їх ламають. Ми вже їх ремонтували двічі. Більше ремонтувати уже не будемо. Це просто вандалізм. Там усе виривають з корінням. Наші люди ще не доросли до того, щоб їм робити такі лавочки. Вони до цього ще не готові. 20 раз зробимо, і 20 раз вони повиривають USB-портали. Я уже втомилася від цього.

    Відео дня
    /li>

За словами підприємиці, далі ремонтом лавочок має займатися міська влада. Каже, що вартість робіт близько 1000-1500 гривень. За ці кошти змінюють дроти і встановлюють нові порти. Основні елементи, від яких заряджаються батареї, захищені антивандальним склом.

За попередніми планами міської влади, відремонтувати лавочки мають до 1 червня. Займатися цим буде КП “Міськсвітло”. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, що уже другий місяць шукають вандалів, які під наглядом камер потрощили писанки біля кінотеатру Шевченка.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Błażijewskyj Oleh

    Без камер спостереження, не обійтися їх треба кругом.
  • Іванна Ів

    Треба лагодити лавки за їх рахунок тоді будуть думати.  Поліція не справляється зі своїми обов'язками
  • Жанна Люба

    Видиокамеры поставьте....

    Sasha Emelchuk reply Жанна Люба

    Так Жанна или Люба ?
  • Alexander Zacharkiewicz

    бикота
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» Від читача 13:36 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up