Наступ великими колонами захлинувся, Росія змінює тактику — Міноборони

Наступ великими колонами захлинувся, Росія змінює тактику — Міноборони
Підбитий російський танк під Харковом. Фото з Facebook-сторінки Антона Геращенка

Армія РФ втратила 3000 військових та сотні одиниць бронетехніки.

Під час повномасштабного наступу Росія вже втратила загиблими понад 3000 військових. Крім того, у полон потрапили 200 інтервентів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр оборони України Олексій Резніков. Українська армія знищила сотні одиниць російської бронетехніки, зокрема понад 100 танків.

— Оскільки швидкий наступ великими колонами захлинувся, почали активніше застосовувати диверсійно-розвідувальні групи і десант. Наша армія і тероборона ефективно їх знешкоджують. Але силам оборони потрібна допомога, щоб діяти на випередження, — написав міністр.

У Києві, Харкові та інших містах діють коригувальники, які можуть наводити вогонь по житлових будинках або прокладати дорогу російським військам. У разі виявлення підозрілих осіб, які наносять мітки, ставлять маячки, не можуть чітко пояснити мету свого перебування у конкретному місці міністр закликав затримувати їх самостійно або звертатися до територіальної оборони. Затримані можуть стати джерелом інформації.

Відео дня

— Окремо звертаюся до тих, хто свідомо співпрацює з російськими окупантами або може бути введений ними в оману обіцянками «підзаробити». За дві доби російські нелюди вбили майже 200 мирних громадян, з них трьох дітей. Ще 33 дитини поранені. За таких обставин вас просто можуть не схотіти або не встигнути затримати живими. Відмовтеся від злочинних намірів, поки не пізно.

Крім того, Олексій Резніков звернувся до громадян, які помічають колони російської бронетехніки:

— За нею через деякий час бути йти колона з паливом. Затримайте або спаліть її. Російські танки просто зупиняться, наші війська їх захоплять і використають проти ворога.

За інформацією українських ЗМІ, активні бої зараз тривають у Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях. За час вторгнення Росії не вдалося захопити жодного обласного центру.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ameno Ameno

    Утилізують разом з 18 річними малими який падлєц й іхні командири 90% 20 річні пацани ви самі розумієте що вони абсолютно не готові дотнападу не морально не професіанально просто кинув путлер як мясо…
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up