Найтривожніші області України у 2022 році: на якому місці Хмельниччина (ІНФОГРАФІКА)

Найтривожніші області України у 2022 році: на якому місці Хмельниччина (ІНФОГРАФІКА)
  • За рік повномасштабного вторгнення повітряна тривога в нашій області тривала майже 15 діб. 

  • А от півострів Крим несподівано став одним із найтривожніших — там лунає сирена із грудня минулого року. 

  • Дізнавайтесь “рейтинг тривожності” усіх регіонів країни. 

Завтра, у п’ятницю, 24 лютого, буде рівно рік, як російські війська вторглися на територію мирної України. Відтоді, мабуть, не було й дня, коли хоча б в одній із областей не лунала повітряна тривога. 

Спеціального до річниці повномасштабного вторгнення телеграм-канал UA War Inphografics створив ряд публікацій на тему “Рік мужності та відваги”. Одна із публікацій про кількість повітряних тривог, які оголошували за рік війни по регіонах України.

Згідно даних UA War Inphografics за рік повномасштабної війни повітряну тривогу в Хмельницькій області оголошували 322 рази. Загалом станом на 12.30 22 лютого вона сирени вили 14 днів 19 годин та 2 хвилини. Таким чином Хмельницька область знаходиться на 20 місці за тривожністю. 

Відео дня

Лідирує за кількістю тривог Луганська область. Там сирени не переставали звучати від 4 квітня 2022 року. А от на друге місце за тривалістю тривог неочікувано вийшов Крим (саме півострів, не Севастополь). За даними порталу, в Криму тривога лунає із 11 грудня 2022 року — і відбою досі немає. Додамо, що до списку окремо входить місто Київ. 

До слова, востаннє повітряна тривога на Хмельниччині лунала у середу, 22 лютого. Вона тривала з 9:05 по 11:01. Також останній “приліт” до області був по місту Хмельницький 18 лютого 2023 року. Тоді 2 російські ракети вдарили по одному із мікрорайонів. Перша влучила у військовий об’єкт, інша прийшла по цивільному. Додамо, це вже повторний удар по тій локації. Вперше ракети вдарили по тому ж мікрорайону 31 грудня 2022 року. 

Внаслідок влучання вибуховою хвилею пошкоджено 11 автомобілів, цивільні будинки, 3 навчальні заклади, кафе, магазини, вибито сотні вікон і дверей. Також постраждали двоє людей — чоловік та жінка. Їм надали медичну допомогу. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up