“Не давайте хабар, він все одно не допоможе”: військовий комісар розповів деталі весняного призову в армію

“Не давайте хабар, він все одно не допоможе”: військовий комісар розповів деталі весняного призову в армію
Фото: glavcom.ua
  • Стартував весняний призов в армію.
  • На Хмельниччині вже вручили понад 800 повісток.
  • У призовників є можливість потрапити в нацгвардію та на прикордонну службу.

Весняний призов-2019 на строкову військову службу проводиться в квітні-червні цього року. На Хмельниччині до призовної кампанії почали готуватися заздалегідь. Медичні огляди проводили починаючи з першого січня. Тому, станом на 2 квітня, 808 призовників уже отримали повістки. Ці юнаки пройшли медичну комісію та готові служити в лавах української армії.

Весняно-призовний план на Хмельниччині

Загалом у Хмельницькій області на обліку знаходиться майже 13 тисяч призовників віком від 20 до 27 років. Під час весняного призову, з урахуванням резерву, планують набрати 1570 солдат строкової служби. З них у збройні сили України підуть служити 415 осіб, у національну гвардію - 225 осіб та у державну прикордонну службу - 125 осіб. Також цього року наберуть 20 осіб у спеціальну транспортну службу.

Відео дня
  • Цього року весняний призов у нас збільшений, бо ми набираємо ще військовослужбовців у ДПСУ. Наразі у нас вже є 808 осіб, які готові служити, отримали повістки та чекають направлення до військових частин, - розповів військовий комісар Хмельницького обласного комісаріату Сергій Присяжнюк.

Безпосередньо у Хмельницькому планують набрати 175 призовників віком від 20 до 27 років. З урахуванням резерву цифра становить 350 осіб.

  • У нас наразі достатньо призовників для військової строкової служби. Всі будуть призвані лише відповідно чинного законодавства. Переважно це юнаки від 20 до 27 років. За бажанням призовника та згодою батьків потрапити в лави української армії можна з 18-и років, - зазначив Сергій Присяжнюк.

Хто може дати відстрочку

Головний військовий комісар області зазначив, що всі призовники мають пам’ятати, що військовий комісар немає жодного відношення до надання рішення про відстрочку. Це саме стосується військових офіцерів.

  • Якщо вам військовий комісар чи офіцер військового комісаріату дає обіцянку, що зможе вирішити питання про відстрочку на військову строкову службу, він вас обманює. Якщо у вас вимагають хабар або неправомірну вигоду, відразу звертайтеся на наш телефон довіри (72-02-13). І ця людина буде негайно звільнена із збройних сил України і буде розжалувана до рядового. Я вам обіцяю, і це так буде. У нас вже є такі випадки. І навіть до рішення суду ці люди будуть звільнені, - наголосив Сергій Присяжнюк.

Нагадаємо, що прерогатива надавати відстрочку належить виключно районній призовній комісії. Після цього це рішення мають затвердити на обласній призовній комісії. Воєнком не є головою призовної комісії. Цю функцію покладають на одного із заступників голови районної державної адміністрації, в Хмельницькому на  одного із заступників голови обласної державної адміністрації.

“Обох трактористів не заберемо”

Сергій Присяжнюк звернувся до всіх керівників підприємств Хмельниччини з проханням віднестися відповідально до призовної кампанії та не ховати своїх співробітників.

  • Якщо у вас є два тракториста на підприємстві, то обох ми не заберемо. Але це треба зробити правильно, порядно і чесно. У разі такої ситуації, керівники підприємств мають прийти на засідання районної призовної комісії, де підуть на зустріч роботодавцю, - наголосив Сергій Присяжнюк.

Крім цього військовий комісар звернув увагу призовників на відповідальність за ухилення від строкової військової служби. Наразі, за законом України, за дане правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу або кримінальна відповідальність у вигляді обмеження волі терміном до 3-х рокі. За минулий осінній призов 2018 року на ухилянтів було складено 150 адмінпротоколів.

Детальніше про можливості відстрочки та соціальні гарантії для військових строкової служби, читайте: Весняний призов 2019: де служитимуть хмельничани та що світить “ухилянтам”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram,  Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up