Не платиш - сиди без світла: начальник ЖЕКу розповів, чому вимикали електрику на Тернопільській

Не платиш - сиди без світла: начальник ЖЕКу розповів, чому вимикали електрику на Тернопільській
  • Світло у будинку 38 на Тернопільській вимкнули через борг у 89 тисяч гривень. Через це люди перекрили рух транспорту.
  • Електрику ввімкнули, та якщо місцеві не заплатять борг, то світло виключать знову.
  • Коли у квартирах мешканців поставлять власні лічильники замість загального та як платитимуть за світло? 

 

Будинок 38 на вулиці Тернопільській раніше належав ДП “Новатор”. Це був гуртожиток, у якому проживали працівники підприємства. Пізніше будинок передали житлово-комунальній конторі “Будівельник”. Як і у більшості гуртожитків по місту, газопостачання там нема. Мешканці готують їсти на електроплитах та гріються від електричних котлів. У будинку встановлений загальний лічильник на світло.

Світло вимкнули без попередження

Вчора ввечері, 23 травня, кілька десятків мешканців Тернопільської, 38 перекрили дорогу. Їм вимкнули світло через несплату. Про відключення електрики мешканцям не повідомляли. Місцеві вийшли на вулицю. Там скаржились поліції, що через тих людей, які не платять за комуналку, електрику відключили у всьому будинку. Через годину світло у домівках таки загорілось, проте коли чекати чергового вимкнення жителі не знають.

Відео дня

- Я живу у сусідньому будинку на Тернопільській, 40. Теж належимо до ЖКК “Будівельник”. Вчора був на місці, коли люди вийшли. Вони кажуть, що вчасно сплачують, але є більше 10 сімей, які або не проживають тимчасово у будинку, або просто не платять. А в них нарахування йде по загальному лічильнику і нема можливості відключити лише тих, хто не платить. Коли знову виключать світло, незрозуміло, - розповідає vsim.ua комендант гуртожитку на Тернопільській, 40 Анатолій Проскурович.

Мешканців віддадуть “Хмельницькобленерго”

Новоспечений начальник ЖЕКу Володимир Кухарчук каже, що у будинку є 122 квартири. Щомісяця вони мають сплачувати приблизно 22 тисячі гривень за електроенергію. Однак зараз борг за світло вже сягнув 89 тисяч. А все через те, що є сім’ї, які стабільно не платять за світло. А відключити лише тих абонентів, технічної можливості у будинку нема.

- Відключити одну квартиру чи секцію ми не можемо, бо будинок спроектований так, що відключаються лише всі. Аби не попадати у такі ситуації, міська рада вирішила розробити проектну документацію та провести реконструкцію мереж електропостачання. Таким чином, кожному у квартирі поставлять лічильник і переведуть на прямі розрахунки з “Обленерго”, - зазначає Володимир Кухарчук.

За його словами, планується, що гроші на реконструкцію виділить міська рада. Скільки коштуватимуть роботи, поки невідомо. Не виключає і те, що відключення будуть продовжуватись, якщо мешканці хоча б частково не сплатять за електроенергію.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    то це що, поки не зроблять реконструкцію, то людям без світла сидіти. там ж маленькі дітки живуть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up