«Нехай в землю втопчуть, ми звідси не підемо», - хмельничанка про демонтаж кіосків на Виставці

«Нехай в землю втопчуть, ми звідси не підемо», - хмельничанка про демонтаж кіосків на Виставці
  • Історія не закінчена. Проспект Миру «розчистили» від контейнерів, а Панаса Мирного – ні.  
  • Продавців гонить не тільки влада, а й житлово-будівельна контора, яка будується поруч.
  • Під будівельними кранами люди продовжують продавати. Заявляють – стоятимуть до останнього. 

В травні на проспекті Миру запрацював новий критий ринок. Кіоски, які заважали благоустрою території, з криками та сварками  все ж вдалося прибрати.  Підприємці, які довгий час не хотіли забирати свої металеві конструкції, знайшли інші місця для торгівлі. Деякі навіть погодилися переїхати в павільйон, на умовах суборенди.

Місто поставило вимогу адміністрації нового ринку – зробити благоустрій. Але не просто заасфальтувати розбиту пішохідну частину, а вимостити плитку.  Нині роботи у самому розпалі.

Але тема не закрита. Адже кіоски залишилися через дорогу – на Панаса Мирного.  Ще 5 років тому їх перенесли сюди на час будівництва павільйону.  А поки адміністрація ринку сварилася з одними підприємцями, з десяток інших залишалися осторонь, продовжували торгувати  на іншій стороні.  Проте за них не забули.

Відео дня

А сьогодні, 10 червня, з самого ранку до цих продавців навідався начальник управління торгівлі  Олександр Панченко. Проводив, як сам каже, роз’яснювальну роботу.  

- Ми попереджали їх, що кіоски треба забрати до 31 травня. Потім дали їм ще один тиждень – до 7 червня. Але вони йти звідси не хочуть, - каже управлінець.

Такі попередження видав забудовник З претензіями до продавців  звернувся і забудовник ЖК «Проспект», який знаходиться на перехресті. Працівники кооперативу пересунули кіоски і все відгородили їх бетонними блоками. 

 - Мені рік знадобився, щоб «набити» клієнтів.  А людям потрібно звикнути до нового місця, товару, - каже підприємець Вадим. -  А тепер вони де мене мають шукати? Міська влада повинна була прослідкувати за тим, щоб усі люди працевлаштовані були. Це потрібно було робити ще коли починалося будівництво нового павільйону.

Підприємці кажуть – альтернативи не мають.  Їм не підходять місця, які пропонують в управлінні торгівлі.  

- Нам пропонують за власні кошти будуватися на «Ранковому». Але у нас немає таких грошей, - каже підприємець  Ніна Баранюк. – Адміністрація обіцяла нам надати місця, але зараз ми стали нікому непотрібними. За нас забули. Не справедливо, що нас залишають без заробітку. Пропонували місця десь на Ружичній, але хто туди їхати буде до нас?

Продавці обіцяють, що будуть стояти до останнього. З місця не зрушать.  

- Я 8 років стою на цьому ринку. Куди мені зараз діватися, - обурюється Ніна Баранюк. -  Нехай нас хоч в землю втопчать, ми звідси не підемо.   

Будівельники відгородили кіоски. Вішають червону стрічку

Нагадаємо, що будівництво ринку розпочалося у 2011 році. Планувалося, що відкриють його за півроку, але роботи затягнулися. Лише у 2016 підприємці, які позичили  ТОВ «Приватна справа» гроші на будівництво, почали облаштовувати свої робочі місця. Декілька продавців з ринку, які у будівництво не вкладалися, звернулися до профспілки захисту підприємництва. Вони просять мерію надати дозвіл на встановлення нових МАФів. Свої старі кіоски забирати відмовляються, поки не знайдуть нові робочі місця. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Всім зрозуміло, що нова будівля: це майно тих хто при владі. А МАФи- це власність простих . Алеж треба "відбивати бабло"!

    Всіж бачать як "прибрали трущоби" біля продуктового ринку. Кому стало кращє?
  • Анонім

    Виставка-це майже центр міста,для чого там ті трущоби? Довайте тоді аж до озера наставимо халабуд і будемо торгувати, оце " краса " буде!
  • Анонім

    знести цей шанхай! такого немає в усьому світі. знести і розігнати. це позорисько в центры міста. 4 кіоски, податків не платять, за землю не платять. і всі про них пишуть. ганьбище.

    Анонім reply Анонім

    То вже знесли його. Шо паніка?
  • Анонім

    До чого тут мерія,ці люди торгували на ринку "Приватна справа" і не платили податки. І вони не такі вже й бідні. Мужик на хозтоварах у моєму будинку має свій магазин. Це "бідний" ???

    Анонім reply Анонім

    А ти всі податки сплатив чи сплатила, що так хвилюєшься за чужі податки? І ти мужику заздриш? Так не витрачай часу, а сам роби так, щоб тобі такі як ти заздрили. Клоуни)))

    NICK reply Анонім

    Якщо кожен буде робити,що хоче то буде тільки гірше!!!!! Вигнати той цирк і тих клоунів !!!! (добре що будують паркан!! ) хоч видно той цирк небуде!!

    Присяжнюк Максим reply Анонім

    А вот и тот мужик в ветку пришёл )) Барына-клоун

    Анонім reply Анонім

    Що ви брешете? Хто має магазин?

    NICK reply Анонім

    то давайте кожному, хто податків несплачує загарбує територію давати землю під будки під торгівлю!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up