Нова інсталокація і фотозона. У Хмельницькому малюють патріотичний мурал

Нова інсталокація і фотозона. У Хмельницькому малюють патріотичний мурал
  • Малюнок із сучасним янголом-охоронцем створюють на вулиці Шухевича. 
  • Організатори кажуть, мурал може стати улюбленою фотозоною хмельничан. 
  • Дізнавалися, що символізує і коли планують завершити?

 

У Хмельницькому створюють новий патріотичний мурал. Майже місяць роботи, ще більше жовто-блакитних кольорів і невдовзі в місті з’явиться ще одна фотозона. 

Малюнок створюють на одній зі стін тиру спортивно-культурного центру “Плоскирів”, що у Гречанах. Роботи стартували на початку травня. Над муралом наразі працює художниця-волонтер Даніела Палаш. Долучаються й інші майстри з вищого професійного училища №25. Отож, що там буде зображено?

Як розповіла журналістці “ВСІМ” організатор культурно-дозвіллєвої діяльності СКЦ “Плоскирів” Ольга Шевцова, ідея малюнку належить їхньому спортивно-культурному центру. Стіну розмальовують у жовто-блакитні кольори: мирного неба і пшеничного поля. По центру буде зображений воїн з крилами. 

Відео дня
  • На одній зі стін тиру ми вирішили створити мурал для того, щоб це була і гарна фотозона, інсталокація і водночас, щоб прибрати не дуже цензурні надписи, які там були. Зображений воїн втілює образ всіх наших воїнів, які стоять на захисті нашої держави. Це такий сучасний ангел-охоронець.

Малюнок створюють таким чином, щоб ставши у повний зріст, можна було б "приміряти" на себе крила воїна. Чим не ідея для патріотичного фото...

Малюнок на стінах тиру створюють за власний кошт. На понад 8 тисяч гривень закупили фарби і матеріали. Завершити роботи планують наприкінці червня - початку липня. 

Як додає Ольга Шевцова, в планах є також створення й інших муралів - на сусідніх стінах, аби зробити тематичне місце для фото і вберегти будівлю від вандалізму. Які там будуть малюнки - поки міркують. 

Всі фото надані Ольгою Шевцовою

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Попович

    Мурал непоганий, а ось при чому тут "Тефтонець" то якось не зовсім зрозуміло.
  • Артур Каш

    Супер! Спостерігав за процесом, якось було навіть подумав що все, мол навалювались, з декілька днів нікого поруч не було. Але потім бачу ні, малюють дали. буквально 3 дні назад з'явився воїн в полі. Виглядає чесно скажу, дуже круто і чіпляє аж до серденька. І ще там стіна дуже велика, було б круто її всю муралом вкрити файним) Даніела Дякую!

keyboard_arrow_up