З новим директором і сучасними приміщеннями: біля музшколи завершилось скандальне будівництво

З новим директором і сучасними приміщеннями: біля музшколи завершилось скандальне будівництво

Попри протести і невдоволення хмельничан, скандальне будівництво на території музшколи імені Мозгового завершилось. Навчальному закладу забудовник подарував нові приміщення та відремонтував арт-дворик. Вчителі змінами задоволені, і навіть в міській раді змінили свою думку. Але судовий позов відкликати не будуть. 

Будівля на Проскурівській, 18, де розташована музична школа імені Миколи Мозгового, стала епіцентром скандалу. Влітку ТОВ "Діамант" замість реконструкції  розпочало капітальний ремонт з нуля. Забудовник зруйнував складські приміщення, які становлять культурну цінність. А все для того, щоб відкрити новий паркінг та декілька офісних приміщень. Натомість пообіцяв  школі облаштували арт-дворик, а в класах зробити капремонт. Попри протести, будівництво тривало близько трьох місяців. Зараз вже завершилось. Що змінилося в начальному закладі бачили журналісти "ВСІМ".

У класах зробили капітальний ремонт

Будівництво, яке розпочали в середині липня, планували закінчити до 25 серпня. Однак роботи затягнулись. Спочатку, наче гриб, виріс перший поверх приміщення, за ним поступово вимурували і другий. Робітники працювали навіть на День незалежності. До початку нового навчального року встигли вибудувати два нових класних приміщення. У третьому зробили капітальний ремонт.
Цимбали бережуть, бо такий інструмент коштує дорогоОдне із них обладнали під клас цимбал. У другому проводять заняття гри на фортепіано. Просторе приміщення на другому поверсі виділили для проведення концертів. У класах світло та тепло. Провели електрику, на стелі вмонтовали квадратні світильники з LED-лампами, вбудовали розетки. У класах світло та тепло. Двері подвійні, одні з металопластику, інші – дерев’яні. Два приміщення облаштовали сценами для виступів. Від першого вересня там займаються діти.  

Відео дня

Арт-дворик ще не працює 

Плитку викладають частинами. Заважають погодні умовиА от мистецький дворик так швидко облаштувати не встигли. Перший виступ у ньому відбувся на День міста. Двір вимостили бруківкою. Працівники школи кажуть, що земля попри новозбудоване приміщення посіла і бруківку довелось зняти. Нерівності досипали ґрунтом. Зараз бруківку кладуть по другому колу. Працівники музшколи запевняють, що акустика у оновленому арт-дворику стала кращою. Адже з трьох сторін він обтулений високими стінами приміщень.

Нові приміщення – новий директор

Разом із новими приміщеннями у музичній школі тепер з'явився новий директор. З 1 листопада ним стала Оксана Боруца. Жінка працює в музичній школі імені Мозгового вже шістнадцятий рік. До того навчала дітей музики у Волочиську. Вона каже, що посаду директора їй запропонували ще в липні цього року. Довго вагалась. Але все ж погодилась. Попередній керівник закладу Микола Бухта пояснив, з чим пов’язані такі зміни посеред навчального року.

- Я звільнився з посади директора музичної школи ще кілька років тому, - розповідає Микола Йосипович. – Але напередодні минулого навчального року мене попросили тимчасово виконувати обов’язки керівника закладу. Оскільки це мало бути лише на один рік, то я погодився. Але з першого вересня піти не зміг. Бо ще тривало будівництво та облаштування арт-дворика. Зараз майже все завершено. Тому Оксана Анатоліївна вже обійняла цю посаду.

Хвалять забудовника 

Новому директору зміни подобаються. Про тривалий і скандальний процес будівнмицтва по сусідству тут вже й не згадують. Хоча жінка зізнається, що спочатку до будівництва відносилась насторожено. Навіть ходила з колегами до міської ради вимагати припинення забудови. Зараз змінила свою думку.

- Нам стало зручніше, - каже пані Оксана. – З’явилось два нових класи. Ще в одному зробили капітальний ремонт. А це - додаткові приміщення для навчання. Ще навіть стендів не почепили. Шкода стіни бити. Дуже просторий і гарний концертний клас на другому поверсі. Хоча там можна проводити і звичайні уроки. Та й на новому місці у мистецькому дворику звук гучніший. Краща акустика.

У міській владі вже не так категорично сприймають будівництво, як це було спочатку. Заступник мера Андрій Бондаренко хвалить забудовника за виконані обіцянки. Однак судовий позов у мерії не відкликають. У позовній заяві йдеться про відшкодування 182 тисяч 400 гривень за протиправне знищення майна комунальної власності. Адже забудовник порушив законодавчі норми та фактично знищив одне із приміщень об’єкта культурної спадщини.

- Вийшло красиво, - розповідає Андрій Бондаренко. - Він (забудовник – прим. авт.) відбудував все зі старої цегли, передав школі приміщення, відремонтував клас, зробив мистецький дворик. Але не судитися не можна. Було порушення порядку проведення реконструкції, руйнування будівлі. Тож, якщо буде відповідне рішення суду, забудовник має сплатити відшкодування.

  • Нагадаємо, що територія музичної школи з 2010 року вважається об'єктом культурної спадщини. За законом ці приміщення можна лише реконструювати. Тому, згідно вимог міської ради, ТОВ «Діамант» має сплати 182 тисячі 400 гривень за знищення комунального майна.

Нове приміщення побудували зі старої шкільної цеглиПлитку викладуть як тільки посяде грунтЧастина будівлі, якою користується музична школа

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Iryna Pervushyna

    вихыд на другий поверх суперовий)) зимою коли багнюка скрізь буде - вона буде падати людям на голови першого поверху))
  • Ковтун Александр

    Чомусь мер не інспектує такі ось скандальні забудови. Все на що його вистачило, так це нагримати на бідовий ЖЕК який пошкодив фронтон на Подільській. А люди з грішми можуть будувати все що завгодно і де завгодно. Мерські інспекції на них не поширюються...

    Анонім reply Ковтун Александр

    А що тут не так? Де скандал? Людина за свої гроші з старої цегли відреставрувала музичній школі 3 нових класи, зробила мистецький двір, розібрала старий сарай, де щурі бігали. Ви його подяку випишіть і меру скажіть добре слово.

    Татьяна Лукина reply Анонім

    Ну да, де скандал? Людина взяла в оренду 57 кв. м. складських приміщень, натомість все знесла і побудувала собі в центрі міста майже 400 кв. м корисної площі без жодних дозвільних документів. По суті, у міста вкрадено шмат територіії в центрі. Отака оренда.по сучасному. А скандалити . дійсно, чого?
  • Краснова Катерина

    Галасували ті, хто використовував сарайчики за власними потребами. І тільки.
  • Анонім

    А де там був скандал? Кілька дурнів на пустому місці шум підняли. Крикуни і ідіоти. А влада та забудовник молодці, зробили красу. Молодці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up