Новий мікрорайон у Хмельницькому: де та як його будуватимуть (КАРТА)

Новий мікрорайон у Хмельницькому: де та як його будуватимуть (КАРТА)
  • Вільну територію поряд із Південним Бугом займуть багатоповерхівки.

  • До масиву прокладуть дороги, які сполучатимуть його з Західно-Окружною, Степана Бандери та проспектом Миру.

  • Через Південний Буг мають звести міст, який сполучатиме новий мікрорайон з Гречанами.

  • Розповідаємо про все детальніше.

Для Хмельницького розробили детальний план території «Заріччя». Документ передбачає забудову місцевості на березі Південного Бугу. При чому не хаотично, а в певному порядку. Розробкою займалося державне підприємство «ДІПроМісто». Зараз детальний план ще не затверджений, і до нього можуть вносити зміни. Розповідаємо, що та де пропонують будувати.

Як територія нового мікрорайону використовується зараз?

Майбутній мікрорайон розташований між Південним Бугом, Західно-Окружною, проспектом Миру та масивом приватної забудови західніше вулиці Степана Бандери. Ця територія повністю вільна від житла, та й інших будівель тут обмаль. Є лише бар, готель та АЗС на Західно-Окружній.

Серед штучних споруд є також дві артезіанські свердловини поблизу Західно-Окружної. Площа мікрорайону складає 75 гектарів. Наразі це найближча до центру міста територія, яка є вільною і на якій немає активного будівництва.

Відео дня

Що має бути в мікрорайоні?

Загалом проєктом передбачена багатоповерхова житлова забудова. Більшість кварталів мають бути у вигляді незамкнених прямокутників. Всередині них передбачені майданчики для ігор дітей, відпочинку дорослих, занять фізкультурою, господарських цілей та вигулу собак. На території житлової забудови також будуть магазини, заклади громадського харчування та побутового обслуговування.

Окрім житла, в мікрорайоні мають збудувати багаторівневий паркінг, школу та два дитячих садочки. На території школи будуть розміщені стадіон та спортивні майданчики. Вона також включатиме курган, який є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Це дозволить захистити його від руйнування, адже розташування на території школи не допускатиме проведення будь-яких робіт у цьому місці. Про це розповів виконувач обов’язки начальника управління архітектури та містобудування міськради Максим Дружинін.

На березі Південного Бугу буде розташований парк «Зарічний». Він простягатиметься від Західно-Окружної до кінно-спортивного клубу «Тамерлан». Проєктом передбачено облаштування на території парку молодіжного клубу, амфітеатру, дитячих та спортивних майданчиків, кіосків, пішохідних доріжок та проїздів для спеціального транспорту. Безпосередньо поряд із Південним Бугом будуть розташовані пляж та рятувальна станція.

Де з’являться нові вулиці?

Проєктом передбачено прокладання вулиці від Степана Бандери (між бізнес-центром «Парусом» та ТЦ «Okey») до Західно-Окружної (північніше АЗС «WOG»). На планах вона позначена як «Проектна №1». Ця вулиця пройде північними околицями парків «Молодіжний» та «Зарічний».

Вулиця Проектна №2 пролягатиме від Проектної №1 (клуб «Тамерлан») до проспекту Миру (АЗС «БРСМ-Нафта»). Проектна №2 формуватиме перехрестя з сучасними вулицями Літньою, Липневою, Лісовою та провулком Липневим. Проєктом також передбачено будівництво мосту через Південний Буг, який сполучить Проектну №2 з вулицею Північною.

Вулиця Проектна №3 пролягатиме від перехрестя провулку Лісового з Проектною №2 до Західно-Окружної. Вулиця Проектна №4 сполучатиме Проектну №1 та Проектну №3. Окрім цих вулиць передбачені також міжквартальні проїзди. Переглядайте розташування вулиць на карті. Вони позначені червоними лініями.

Як буде організовано рух транспорту?

Згідно з проєктом, тролейбусний рух запланований на вулицях Проектна №1, Проектна №2 (за виключенням мосту через Південний Буг), Проектна №3 та Західно-Окружна. Однак можна припустити, що контактну мережу в цей мікрорайон прокладати не будуть, а тролейбуси якщо й пустять, то на автономному ходу.

Такий висновок ми зробили, спираючись на факти:

Автобусні маршрути пролягатимуть тими ж вулицями, що й тролейбусні. Проте також буде залучений міст через Південний Буг, яким можна буде дістатися у Гречани. Крім того, вулицею Проектна №2 можна буде дістатися проспекту Миру.

Для паркування авто передбачений вже згаданий багаторівневий паркінг. Крім того, машини можна буде ставити біля будинків з зовнішньої сторони житлових кварталів. Всередині кварталів стоянок не буде.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (70)
  • Inessa Ihnatova

    А  ви придивіться до земель за Ружичною... а то чомусь вони оказались в одних руках... певного депутатика.. ще один район  в  сторону вашого збудованого базару  можна  збудувати...
  • Людмила Козак

    Планують будувати новий район? Краще б ті, що є, привели до ладу: ні доріг нормальних,ні транспорту . Тепер сподіватися на щось марно…

    Людмила Козак reply Людмила Козак

    Петро Клеш Запрошую Вас у мікрорайон Ружична . Там і побачите .

    Петро Клеш reply Людмила Козак

    Людмила Козак А де Вас дороги не влаштовують у місті ?
  • Olha Khmelovska

    І туди вже добралися.....🙄
    Було така природня зона відпочинку, тепер будуть бетонні хащі 🤦
    Хмельницький - зелене місто...ага...як раз(((
  • Анна Кротенко

    Строят прямо у воды /рБуг / Возобновили строительство высотного дома у Дома Быта напротив кооп техникума Там. в пору поставить лавочки ,  посадить цветы Долго сваи торчали в земле ,,,А зелёных зон совсем малоЕсли раньше город утопал в парках , зелени , то теперь в домах ,,,, школы и дет сады с таким размахом как то не строят,,,,

keyboard_arrow_up