В “Електротрансі” пояснили, чому відмовилися від купівлі дуобусів

В “Електротрансі” пояснили, чому відмовилися від купівлі дуобусів
Один дуобус вже купили в Рівному і планують придбати нові. Фото "Типове Рівне".
  • Замість тролейбусів на автономному ходу, «Електротранс» закупить звичайні.
  • Чому відмовилися від дуобусів, дізнавалися журналісти vsim.ua.

На початку цього року в Хмельницькій мерії активно розповідали про те, що хочуть купити дуобуси. На тролейбуси, які можуть до 15 кілометрів їхати без підключення до лінії, навіть виділили 34,8 мільйона гривень. Та купити їх не вдалося.

Нові батареї коштують 26 тисяч євро

Спочатку зірвався тендер на закупівлю тролейбусів на автономному ходу. В «Електротрансі» повідомили, що їм хотіли продати транспорт, який робили ще у 2010 році. Думали оголосити новий тендер. Згодом вирішили замість 4 дуобусів купити 7 звичайних тролейбусів. Чому відмовилися від дуобусів, ми запитали в керівника КП «Електротранс».

 - В нас три тижні тому була делегація із Австрії. Вона об’їжджала тролейбусні парки на Західній Україні. Вони гарні відгуки залишили про тролейбуси «Богдан». Ми з ними поспілкувалися про тролейбуси на автономному ходу і про … батареї, на яких вони їздять. Делегація не досить гарно відгукувалася про них. Кажуть, що то не правда про гарантійний термін батарей 5-7 років. Насправді термін може бути 2-3 роки. А вартість нової становить 26 тисяч євро. Це накладно. Вони нас підтримали, що ми правильно зробили, що ми поки відмовилися від дуобусів. Наступного року на ринку будуть вже інші батареї, які зможуть служити 5 років і зможуть їхати до 50 хвилин без контактної мережі. Думаю, що наступного року повернемося до розгляду питання купівлі дуобусів, - каже Віктор Паламарчук.

Відео дня

Чому не будують нових ліній

На початку 2016-ого в міськраді почали говорити про плани з’єднати тролейбусною лінією Дубове і Ракове. Мережу, яка закінчується на Городовікова, мали протягнути до Чорновола. Та й від такої ідеї поки відмовилися. Аргументують це надто великими затратами на будівництво.

 - Будівництво нових тягових підстанцій вартує 25-30 мільйонів гривень. Це без контактних мереж, розтяжки, стояки, дельти й інше. Тому можливості будівництва нових ліній поки не розглядаємо, - каже Віктор Паламарчук.

Читайте також:

Щоб з даху не текло: “Електротранс” відремонтує старий тролейбус за 1,2 мільйона

Хочуть електробуси

В далекій перспективі у Хмельницькому можуть з’явитися автобуси, які їздитимуть на акумуляторах. В «Електротрансі» кажуть, що сучасні моделі електробусів можуть проїхати без підзарядки 250-300 кілометрів. За словами Віктора Паламарчука, на сьогодні за зміну їхній транспорт проїжджає близько 150 кілометрів. Тому варіант із електробусами для них досить цікавий.

Ринок електробусів і можливі варіанти для поповнення парку в «Електротрансі» лише почали вивчати. Коли їх купуватимуть, ще не знають. Кажуть лише, що для їх роботи по місту потрібно буде встановити станції для підзарядки. Думають робити це на кінцевих зупинках. На самому підприємстві проблем із цим виникнути не повинно.

Читайте також: 

«Рогатий аукціон»: хто може продати Хмельницькому нові тролейбуси за 33,4 мільйона

Зарплата до 15 000: у Хмельницькому шукають водіїв тролейбуса

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Катя Попик

    Такий білоруський дуобус збирають в Чернігові, за білоруськими технологіями
  • Анонім

    Як би так купити і себе не обділити!!! Ось гасло. А те що зірвалися торги, то лише на краще. Домовитися не вдалося про свій інтерес.

    Nadezhda Masna reply Анонім

    В брудній голові -брудні думки , Я скільки спостерігаю ,вони інакшими у вас не бувають   Це ж треба носити в собі стільки жовчі !

    Анонім reply Nadezhda Masna

    Правда очі коле??? Чи на злодієві і шапка очі ріже??? Прямо ангелочок, чисті і безгрішні.
  • Тетяна Кудравцева

    а електробусів хіба не акумуляторні батареї?
  • Evgen Grabovsky

    Хтось там приїхав і сказав: може бути, а може небути...

    Роман Савчук reply Evgen Grabovsky

    в нас так все робиться. за чиїмось порадами. мало в кого своя голова на плечах як слід працює
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up