Новий рекорд: у Хмельницькому створили найбільший "вишиванковий" тризуб

Новий рекорд: у Хмельницькому створили найбільший "вишиванковий" тризуб
Фото прес-служби Хмельницької міської ради
  • У День вишиванки, 17 травня, на стадіоні політехнічного коледжу пройшов масштабний флешмоб під назвою "Україно моя вишивана".
  • Майже 2 тисячі студентів та школярів у вишиванках стали "фарбами"та створили величезний тризуб.

 

Сьогодні, 17 травня, святкують День вишиванки. Традиція відзначати це свято відносно молода, проте уже встигла нажити слави не лише дня національного одягу, а й дня рекордів та дивовижних дійств. У День вишиванки по всій країні та за її межами влаштовують унікальні патріотичні заходи, які дивують своїм розмахом та оригінальністю. Цьогоріч до скарбнички таких дивовиж додалася ще одна, й дуже приємно, що влаштували її у Хмельницькому.

У 12-й День вишиванки хмельничани замахнулися на рекорд. Величезний "живий" тризуб намалювали на стадіоні Хмельницького політехнічного коледжу НУ "Львівська політехніка". Фігуру створили за допомогою ентузіазму місцевих студентів та школярів. Вранці 1961 учасників у вишиванках стали "живими фарбами". Вони вишикувалися на чітко визначених лініях та утворили єдиний організм - величезний тризуб.

Старання не лишилися не поміченими, подію зафіксували у Книзі рекордів України. Акція стала наймасштабнішою за кількістю учасників у вишиванках, котрі створили форму тризуба.

Відео дня

Як зауважили у прес-службі Хмельницької міської ради, для фіксації рекорду було запрошено експерта Національного реєстру рекордів України. Участь у флешмобі взяли студенти Хмельницького політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка» та учні школи № 25 імені І. Огієнка та № 30.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Лучковський

    Чому при написанні статті людина, яка цим займається, не вивчає інформацію про свою писанину. Вже не вперше сайт Всім, трішки, якщо лагідно сказати, бреше. Які школи сьогодні брали участь у встановленні рекорду????? Чи ви зазначаєте тільки тих кого хочете  і хто вам симпатизує. Навчіться писати ПРАВДУ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up