Обов’язковий переоблік всіх чоловіків в ТЦК. Що передбачає новий законопроєкт?

Обов’язковий переоблік всіх чоловіків в ТЦК. Що передбачає новий законопроєкт?
  • Пройти обов’язкову переідентифікацію у військкоматах вимагатимуть навіть від тих, хто нині перебуває за кордоном. 

  • Тим, хто цього не зробить — обмежать доступ до банківських рахунків та послуг. 

  • Законопроєкт планують внести в Раду найближчим часом. 

На пресконференції 19 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що командування хоче мобілізувати на фронт ще 450-500 тисяч людей. Це, за словами глави держави, обійдеться країні у близько 500 мільярдів гривень.

Сьогодні народний депутат Давид Арахамія повідомив, що військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових. Уряд почав розробляти правила подальших дій. 

— Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, — не вихід. Парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті. Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання, — пише Арахамія. 

Відео дня

Що передбачає законопроєкт про переідентифікацію в ТЦК?

Новий законопроект про посилення мобілізації та порядок проходження військової служби хочуть внести до Уряду. Про це розповів член Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко в ефірі "Радіо Свобода". 

Згідно законопроєкту всі чоловіки призовного віку мають заново пройти обов’язкову переідентифікацію в ТЦК. Причому навіть ті, які перебувають за кордоном. Після цього призовники отримають так звану картку військового обліку. Не має значення, чи це нардеп або чиновник, чи якась броньована особа. Все одно слід буде знову прийти до військкомату. Тим, хто цього не зробить:

Новий законопроект про мобілізацію розроблений Міністерством оборони України. Він ще не внесений до Верховної Ради. Але за словами Івченка, Верховна Рада може розглянути цей законопроєкт вже у січні. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Dmytro

    Батальйон Монако заочкував) вірю самі себе не нагнуть…
  • Oksana

    А газ теж будуть відключати?

    Читач62 reply Oksana

    До чого цей недолугий коментар?
  • Альона

    Всю Верховну раду обов'язково поставте на облік ТЦК, а потім будете  робити ловушку простих людей,через банківські картки....
  • Віталій Українець

    АраХам після недавньої зустрічі з Абрамовичем теке закрутив з призовом.

    Можливо хоче нововеденями Баканова призвати до лав ЗСУ.

keyboard_arrow_up