На кордоні спіймали хмельничанина, який із фальшивою довідкою намагався виїхати до Румунії

На кордоні спіймали хмельничанина, який із фальшивою довідкою намагався виїхати до Румунії
Фото ілюстративне
  • На пункті пропуску “Порубне” чоловік дав прикордонникам фальшиву довідку.

  • У ній йшлося про нібито зняття його з військового обліку. 

  • Тепер хмельничанину “світить” до 5 років в’язниці. 

На кордоні у Чернівецькій області спіймали чоловіка, який під час війни намагався втекти з України. В поліції Чернівецької області розповіли, що у вересні цього року за допомогою підробленого документа намагався виїхати до сусідньої Румунії. 

Так, у селі Тереблече на міжнародному-пропускному пункті «Порубне» 35-річний житель Хмельницького показав прикордонникам фальшиву довідку. У документі йшлося про зняття хмельничанина із військового обліку начебто за станом здоров’я.

Правоохоронці визначили, що довідка підроблена. Наразі слідчі поліції вже завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт відносно ухилянта до суду.

Відео дня

Йому інкримінують підробку документів — частини 3 і 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі. 

До слова, наприкінці листопада охоронці кордону Чернівецького загону та правоохоронці Буковини спіймали 38 чоловік, які намагались незаконно перетнути межі України. Серед них були і жителі Хмельниччини. Всього зафіксували 27 випадків незаконного порушення кордону. Переважна більшість порушень була у Дністровському та Вижницькому районах Чернівецької області на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Кельменці», «Порубне», «Фальків» та «Селятин».

Нагадаємо, згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • cghfghfgj hjhkghjk

    А когда за подделку документов, начнут судить бандитов из ТЦК? Ведь они выписывают повестки на улице сами, хотя это может делать только начальник ТЦК?

    cghfghfgj hjhkghjk reply cghfghfgj hjhkghjk

    И за то что выписывают некие "отказы от повестки" хотя такого документа нет ни в одном законе...
  • Віктор Кравчук

    А ту суку яка давала фальшиву довідку чому не судять

keyboard_arrow_up