Оновлення в “Дії”: як користувачам отримати витяг про місце проживання дитини (ІНСТРУКЦІЯ)

Оновлення в “Дії”: як користувачам отримати витяг про місце проживання дитини (ІНСТРУКЦІЯ)
  • Раніше така довідка на порталі була доступна лише для дорослих.

  • Тепер же отримати документ можна й для дитини. 

  • Розповідаємо покроково як це зробити. 

Перший місяць весни приносить із собою зміни. Віднедавна  на порталі “Дія” стала доступною опція для оформлення витягу про місце проживання дитини. 

Раніше така довідка на порталі була доступна лише щодо дорослих. Тепер протягом кількох хвилин на порталі батьки чи опікуни можуть оформити витяг про місце проживання дитини, повідомляють у Мінцифрі

— Раніше отримати послугу можна було у смартфоні, а тепер і на комп’ютері. Оформлюйте  документ онлайн на порталі Дія та завантажуйте в PDF-форматі протягом кількох хвилин, — йдеться в дописі. 

Відео дня

Витяг про місце проживання дитини — це один з найпопулярніших документів, який необхідний, зокрема, для оформлення малюка до садочка чи школи. 

Кожен електронний витяг містить унікальний QR-код. Відсканувавши його, працівник держустанови зможе переконатися в дійсності документа та перевірити інформацію в реєстрах. 

Як отримати витяг?

Це дуже просто зробити. Надаємо покрокову інструкцію:

Вже через кілька хвилин користувачу має прийти довідка, в електронному форматі. Вона зручна тим, що її не потрібно носити з собою. 

У Мінцифри звертають увагу, що витяг про місце проживання дитини сформується, лише якщо інформація про дитину наявна у Реєстрі територіальної громади.

А як часто ви користуєтесь функціями “Дії”?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up