Хмельничанка переклала нову книгу письменника, який написав “Зоряні війни” та комікси для Marvel

Хмельничанка переклала нову книгу письменника, який написав “Зоряні війни” та комікси для Marvel
Тут і далі скріни з сюжету МТРК "Місто"
  • Кевін Джеймс Андерсон є автором 120 книг, 50 з яких стали бестселлерами. 

  • Серед них — «Зоряні війни», «Секретні матеріали», «Бетмен», «Супермен», комікси для всесвітів DC та Marvel, «Дюна» та багато інших.

  • Його нову фентезі-книгу «Хребет дракона» вперше в світі українською мовою переклала Ірина Савюк. 

  • Жінка мешкає в Хмельницькому. Вона розповіла з чим були найбільші труднощі під час перекладу. 

Днями у Хмельницькому вперше презентували перекладену українською мовою книгу всесвітньо відомого письменника Кевіна Джеймса Андерсона. “Хребет дракона” — це перша частина нової трилогії автора під назвою “Розбудити дракона”. Переклала цей твір мешканка обласного центру Ірина Савюк. Перший наклад книги в Україні складає 2 тисячі примірників, розповідає “Місто”

“Хребет дракона” — це фентезі за жанром. У книзі є вигаданий, фантастичний світ, порушено проблеми боротьби за виживання, особистих амбіцій всупереч інтересам всього народу. 

Ірина зізнається, що робота з цією книгою виявилася складною, проте цікавою. Адже інколи доводилось повністю вигадувати власні імена героїв, географічні назви, міста, чарівні речі з фентезі-світу та інші. Всього книга має 560 сторінок. 

Відео дня

— З даною книгою ми працюємо починаючи з 2020 року. Вийшла вона накладом першим у 2 000 примірників. Написана вона в жанрі епічного фентезі. Проте книга про життя. Особливо це стосується людських стосунків, взаємин. Тут є любов і відданість, зрада і підступність, – каже видавець Владислав Сукенник.

Презентували книгу в обласній універсальній науковій бібліотеці. Познайомитись із твором видатного письменника прийшли студенти, письменники та всі бажаючі. Хмельничанин Ігор зізнається, що сам жанр фентезі є досить цікавим. 

— Перше враження — дуже гарно оформлена книга. Я ілюстрації продивився, там є такі гарні ілюстрації, що зацікавлять будь-яку людину, — додає читач. 

Один примірник “Хребта дракона” подарували обласній універсальній науковій бібліотеці, тож хмельничани можуть її прочитати. Наступні частини трилогії “Розбудити дракона” видавці планують презентувати українською мовою цієї осені.

 

Довідка: 
Кевін Джеймс Андерсон — американський письменник-фантаст. Він опублікував понад 120 книг, з яких понад 50 стали бестселерами у США. Нині твори Андерсона перекладені 22 мовами. 
Всього ж продано понад 23 мільйони примірників його книг по всьому світу. Серед найвідоміших творів Андерсона «Зоряні війни», «Секретні матеріали», «Супермен», «Бетмен», комікси для всесвітів DC та Marvel, «Дюна» тощо.
Цікавий факт — Андерсон потрапив до книги рекордів Гіннеса як «найплідніший на автографи автор» (в ході турне по містах США Андерсон дав неймовірну кількість автографів).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up