Патрульного, який побив 17-річного водія на Старокостянтинівському шосе, визнали невинним

Патрульного, який побив 17-річного водія на Старокостянтинівському шосе, визнали невинним
Фот ілюстративне
  • У січні 2020 патруль зупинив «Daewoo». 

  • Хлопець каже, його витягли з авто та били у спину та шию. 

  • Справа тягнулася кілька років. А нещодавно відбувся суд. 

Ще в січні 2020-го року в обласному центрі екіпаж патрульних зупинив автомобіль “Deawoo Lanos” з польськими номерами. Це трапилось по вулиці Старокостянтинівське шосе. За кермом перебував 17-річний хмельничанин. На вимогу копів пред’явити документи юнак відмовився. Після того між ним та поліцейськими виникла суперечка.

Поліцейські силоміць витягли неповнолітнього з авто та завдали тому декілька ударів у спину та шию. Після водія доставили до відділку поліції, де патрульний знову вдарив потерпілого коліном в ділянку паху. Детально про цей випадок ми розповідали в матеріалах:

У пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури проінформували, що інспектору повідомили про підозру через перевищення службових повноважень. Розслідування тривало кілька років. А 16 жовтня цього року суд виніс вирок — патрульного визнали невинним. Ось як інцидент описують в суді. 

У вироку йдеться, що молодика справді попросили пред’явити водійське посвідчення. Та той відмовився, бо вважав дії патрульних неправомірними. Тоді копи сказали, що у разі відмови 17-річного хлопця буде затримано та доставлено до поліцейського відділку. Згодом вони відкрили двері та спробували силою витягти водія з авто. Та той пересів на пасажирське сидіння. 

Після того поліцейський відкрив двері з іншої сторони, витягнув юнака та повалив на землю. На нього хотіли одягти кайданки, хлопець почав лаятися у відповідь на дії патрульних. 

— Поліцейський умисно, явно виходячи за межі наданих йому повноважень, приклавши свою ліву руку, у якій тримав металеві кайданки, до голови потерпілого два рази різко надавив на неї, внаслідок чого останній, знаходячись у лежачому положенні обличчям до землі, отримав тілесні ушкодження у вигляді саден шкіри волосистої частини голови, потилиці та обличчя, які відносяться до легких тілесних ушкоджень. — йдеться у вироку. 

Опісля затриманого попросили ще раз витягти руки, аби надягти кайданки. 

— У зв`язку з цим поліцейський умисно, явно виходячи за межі наданих йому повноважень, правою рукою (ліктем правої руки) наніс декілька ударів (не менше трьох) в міжлопаткову ділянку спини затриманого від чого той відчув різкий фізичний біль, — вказано у матеріалах. 

Кайданки таки одягли та викликали додатковий екіпаж. А тоді доставили затриманого до Зарічанського відділу поліції. Вже у відділку той же коп вдарив ще кілька разів коліном в ділянку паху юнаку. Такі дії трактували як перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу. Та патрульний все заперечив на суді. 

Він каже, що під час суперечки неповнолітній встав у бійцівську стійку та намагався накинутись на нього та колегу. Тож поліцейські його намагались затримати, а порушник всіляко опирався. Також він погрожував правоохоронцям та сказав: "Я тебе зараз «йо…ну»". За словами копа, будь яких ударів в область паху він не наносив.

— Вважає, що усі його дії відповідали вимогам ЗУ «Про Національну поліцію», КУпАП, а тілесні ушкодження отримані затриманим є результатом опору працівнику поліції, а не результатом перевищення владних повноважень, — йдеться у вироку. 

Суд визнав поліцейського невинним та скасував відносно нього запобіжний захід. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Светлана Вавилова

    Никто и не сомневался что "он не виновен"
  • Kostia Prytkov

    Три кулі в спину
  • Тамара Олійник

    Який закон дозволяє в 17 років сідати за кермо ? Не було посвідчення водія, вів себе по хамськи, матюкався, тикав в закони, які і сам не знає, думав татко відмаже ! Правильно зробили поліціянти, що доставили у відділок. А батьки не праві 100%. Треба  не захищати , а втлумачити синочку не повнолітньому, що без посвідчення він НЕ має іздити на авто . А не дай Бог скоів би ДТП? Загинув би хто? Якби тоді батьки його захищали ? Це потенційний вбивця за кермом !

    007 reply Тамара Олійник

    Хочу Вас обрадувати ПДР дозволяють їздити на А категорії з 16років, так він був за кермом  на чотирьох колесах і що це змінює?! Він ще напевно краще їздить ні куріци з категорією В., ось ці куріци і є потенційними вбивцями, а до поліції рівень народний дорівнює нулю
  • Kostya Jazz

    Безвідносно мусорів. Їбав я їх, убогих виправдовувати.

    Ахуєвші пиздюки мають бути пижжєні всюди від чопа до маріуполя.

    Чуш Малий reply Kostya Jazz

    Kostya Jazz це ти про того очконавта дерзкого?

keyboard_arrow_up