Петрів піст-2021: що і коли можна їсти

Петрів піст-2021: що і коли можна їсти
Фото ілюстративне
  • Петрів піст розпочнеться 28 червня.
  • І хоча він вважається не надто суворим, варто звернути увагу на пеані особливості, щоб провести його правильно.
 

Петрів піст у 2021 році триватиме 14 днів: з 28 червня по 11 липня.  Цей піст вважається нестрогим, оскільки в більшість його днів дозволяється їсти рибу.

У всі дні посту заборонено вживати м'ясо, молочні продукти і яйця. Решта обмежень в харчуванні в Петрів піст відрізняється в різні дні тижня.

Що і коли можна їсти:

Відео дня
  • Понеділок - дозволяється гаряча їжа, приготована без олії.
  • Вівторок - дозволені рибні, грибні та інші гарячі страви з олією.
  • Середа - сухоїдіння (можна їсти сирі овочі і фрукти, горіхи, сухофрукти, хліб і мед).
  • Четвер - дозволені рибні, грибні та інші гарячі страви з олією.
  • П'ятниця - сухоїдіння.
  • Субота, неділя - дозволені рибні, грибні та інші гарячі страви з олією, а також можна випити трохи вина.

Водночас слід відзначити, що цей календар Петрового посту складений за суворим монастирським статутом, в наш час для мирян допускаються певні послаблення. 

  • "Петрів піст, як і будь-який з чотирьох багатоденних постів у році, спонукає нас до самовдосконалення, до перемоги над гріхами і пристрастями. У ці дні й тижні ми намагаємося відчути правильну внутрішню ієрархію свого життя: вирішуємо для себе, що тіло повинно прагнути до душі, душа — до духу. І вся людина повинна бути направлена до Бога. Піст, тобто наше добровільне утримання, закликає нас пройти цим шляхом... Не кожен з нас може постити так строго, як це пропонує Церква, але кожен з нас може засвідчити те, що він частина Церкви, — дотримуючись посту в міру своїх сил і з усією щирістю. Міру посту найкраще узгодити з духівником", -  наголошують в УПЦ.

Також в УПЦ додають, якщо вам з яких-небудь причин не можна дотримуватися всіх правил посту, які стосуються їжі, ви зможете обмежувати себе в інших, не гастрономічних речах.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Головне - самого себе не їсти. Карлоса Кастанеда можна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up