Під час пожежі через недопалок загинула 38-річна жінка

Під час пожежі через недопалок загинула 38-річна жінка
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Всього за добу в області трапилось 6 пожеж. 

  • Дві з них сталися в Хмельницькому. 

  • Надзвичайникам вдалося врятувати 5 людей та кілька домашніх тварин. 

Впродовж минулої доби в Хмельницькій області на пожежах врятували 5 людей. Ще одна жінка, на жаль, загинула. Про це інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій

Пожежі виникли в Шепетівці, Старокостянтинові, на Кам’янеччині та в Хмельницькому. Розповідаємо деталі. 

Необережне паління 

Вночі 29 грудня о 00.09 повідомили про пожежу у Старокостянтинові по вулиці Ессенській. Загорілась квартира багатоповерхівки близько 23.25.

Відео дня

Речник управління з надзвичайних ситуацій Віталій Гричанюк повідомив vsim.ua, що причиною пожежі став недопалок. Площа займання становила 7 квадратів. 

На жаль, під час пожежі загинула власниця квартири — 38-річна жінка. Наразі встановлюються збитки, завдані займанням.

Ще одна пожежа через необережне паління трапилась в Шепетівці, на вулиці Українська. Про це повідомили о 14.35. Загорілася одна з кімнат приватного будинку.  

На місці виклику з’ясувалося, що вогонь зайнявся через необережне паління, площа загоряння становила 15 квадратних метрів. Всередині будинку перебували люди, тож надзвичайники відразу приступили до порятунку.

— Нашим хлопцям вдалося вирвати із «лап» полум’я двох чоловіків віком 62 та 20 років, які добряче надихалися диму, тож їх було госпіталізовано до Шепетівської багатопрофільної  лікарні, — повідомляють ДСНСівці. 

Вогонь погасили о 14:47.

Пожежі в 4-х будинках

Цього ж дня пожежні машини мчали обласним центром. На вулиці Пілотській зайнялося в квартирі чотириповерхового житлового будинку. Через сильний дим у пастці опинилися люди на другому та третьому поверхах. Надзвичайники врятували трьох пенсіонерів, а також їх домашніх улюбленців – морську свинку та хом’ячків. Детальніше про цю пригоду ми писали у матеріалі У Хмельницькому під час пожежі врятували 3 людей та домашніх улюбленців (ВІДЕО)

Також надзвичайники повідомляють, що по вулиці Івана Франка горів житловий будинок. Причину займання не вказують. А ще сьогодні, 29 грудня, зайнялось сміття по вулиці Грушевського. Віталій Гричанюк зазначив, що хмельничани самостійно погасили вогонь ще до приїзду пожежників. 

 

Також із різних причин горіли житлові будинки в селі Лісківці, Кам’янець-Подільського району та селі Ярославка, Хмельницького району. 

— Шановні громадяни! Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Роганська Людмила

    Нема чо курити!

keyboard_arrow_up