“Підлога рухалась під ногами”. Як хмельничани відчули ранкову ракетну атаку

“Підлога рухалась під ногами”. Як хмельничани відчули ранкову ракетну атаку
  • Ворог вкотре атакував Хмельниччину. На території області вранці збили дві ракети. 
  • Загинули двоє чоловіків. 
  • Зібрали розповіді очевидців.

Понеділок, 8 січня. Для жителів Хмельниччини день вкотре розпочався під тривожні звуки сирен. Хтось квапився на роботу, збирав дитину до садочка чи школи або лише заварював ранкову каву. 

Тривогу на території області оголосили о 6:20. Саме в цей час Повітряні Сили попередили про пуски крилатих ракет. В повітрі на той момент знаходилось 11 ворожих бомбардувальників Ту-95. 

Більшість ракет летіли в західному напрямку. Частина тримала курс на Хмельниччину. Вже о 7:20 у Хмельницькому пролунали перші вибухи. 

Відео дня

До слова, найгучніше ці звуки чули жителі Південно-Західного мікрорайону. В деяких будівлях, зокрема і в одному з професійних училищ, повибивало вікна. Через погоду і повітряну тривогу в районі запровадили аварійні відключення світла. 

Загалом під час ранкової тривоги у місті пролунало шість вибухів різної інтенсивності. Поспілкувались з хмельничанами. Що розповідають про сьогоднішню атаку?

“Стіни ходили ходором, наче ми пливемо у човні…”

Хмельничанка Олена проживає у багатоповерхівці на Тернопільській. Зізнається, для неї цей ранок, як і для багатьох мешканців - як страшний сон. 

Спочатку було чутно віддалено два вибухи. А згодом звуки лише посилились. 

Фото - "Суспільне"

Подібні відчуття пережила і хмельничанка Ірина. Дівчина проживає у Південно-Західному мікрорайоні. Каже, звуки вибухів були настільки сильні, що в квартирі здригалось все. 

Що коментують в ОВА?

Про наслідки ранкової атаки на Хмельниччині розповіли в обласній військовій адміністрації. Заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін записав відеозвернення, в якому зазначив, що під час повітряної тривоги в межах області наші сили ППО збили дві ракети. 

Разом з тим, окупанти завдали удари по об’єктах інфраструктури Хмельниччини. Була пожежа, яку локалізували підрозділи ДСНС. Повідомив і про жертви. 

У Повітряних Силах теж відзвітували про ранкову атаку на Україну. За наявною інформацією, в ніч на 8 січня противник застосував авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні дрони. Всього було 59 ворожих цілей. 

“Атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові цивільні та військові об’єкти. Про наслідки та постраждалих повідомлять на місцях військові адміністрації. Цього разу ворог атакував різні регіони України. Зокрема, ракети, що летять по балістичній траєкторії, спрямовано по Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Хмельницькій областях”, - повідомили у ПСУ. 

У підсумку наші ППО знищили:

Також військові додають, що не всі ворожі ракети, які не вдалось збити, досягли своїх цілей. 

Читайте також:

Саперу з Кам’янця уламком перебило праву руку. Як підтримати воїна
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Лідія

    Щоб ця кацапня вся повиздихувала до ранку.
  • Раиса Синюченко

    Щоб ті прокляті кацапи пережили те кожної минути  , що ми пережили сьогоднішнього ранку.
    Любові їм  кожному в голову, щоб до ранку мізки попухли .
    Будьте прокляті на все покоління.
    Наші сльози на землю просто не падають .
  • Оля

    Наших людей нічого не вчить...
  • Мирослав

    Геолокації забулись скинути

keyboard_arrow_up