Підвищення пенсій, літній час та запис на вакцинацію: що зміниться в Україні з березня

Підвищення пенсій, літній час та запис на вакцинацію: що зміниться в Україні з березня
ua.depositphotos.com
  • У березні на українців чекає чимало змін.
  • Детальніше про них, дізнавайтеся на нашому сайті.  

1.

В Україні у березні проведуть індексацію пенсій. Передбачається, що виплати зростуть на 11%.

Відповідно до повідомлення Міністерства соціальної політики, 22 лютого 2021 року уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України "Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”. Відповідно до постанови, у 2021 році індексація пенсій буде проведена з 1 березня. Затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11 %. 

Відео дня

2.

Записатися в чергу на вакцинацію від коронавірусу можна з 1 березня. Зробити це можна через мобільний додаток "Дія", зателефонувавши в контакт-центр МОЗ, або через сімейного лікаря.

Як зазначили у МОЗ, таким чином буде формуватися електронна черга і, коли настане час, тим, хто записався сповістять про необхідність обрати пункт щеплення, дату та час візиту.

3. 

Для громадян України з березня 2021 року набувають чинності дві нових безвізових угоди. Так, без віз можна буде відвідати Гренаду і нідерландські острови Аруба, Кюрасао, Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба. Також з березня поновлюється сполучення з Грузією.

4.

Тисячі дискусії про перехід на зимовий і літній час і його скасування. Та все ж, наразі традиція для України залишилась незмінною. Перехід на літній час відбудеться в останню неділю березня. Цьогоріч стрілки годинника слід перевести о третій ночі з 27 на 28 березня.

5.

З 1 березня ціна на залізничні квитки потягів Укрзалізниці зросте на 2%. Це підвищення планове і в УЗ анонсували щомісячне підвищення тарифів до кінця року – по 2% в місяць.

6.

У Хмельницькому з’явиться ще один тролейбусний маршрут, який сполучатиме Ракове та Центр, — №19. Планується, що він почне возити хмельничан за два тижні, тобто на початку березня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Богдан Хмель

    А потім пенсію врахують до субсидії... от щастя
  • Читач93

    Нажаль жодного тролейбуса #19 сьогодні не було. Добре що хоч відновили повноцінне курсування попередніх тролейбусів по вулиці Шевченка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up