Пліснява, гнилі овочі, дірка замість вентиляції. Порушення у дитячому центрі реабілітації

Пліснява, гнилі овочі, дірка замість вентиляції. Порушення у дитячому центрі реабілітації
Тут і далі фото з ФБ-сторінки "Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області"
  • Також не облаштоване належно укриття, в ізоляторі для хворих живуть сторонні будівельники, діти не навчаються належним чином. 

  • А ще в закладі, який є “центром соціально-психологічної реабілітації”, взагалі немає психолога. 

У Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство», який знаходиться у Полонному діти живуть не надто “щасливо”. Нещодавно співробітники Офісу Омбудсмана виявили в закладі ряд неприпустимих порушень прав дитини. Про це повідомили у Представництві уповноваженого ВРУ з прав людини у Хмельницькій області. 

Там вказують, що замість того, щоб забезпечувати безпечні та гідні умови утримання та виховання, адміністрація “Щасливого дитинства” порушує права дітей. Що ж не так в закладі: 

  • Відео дня
    /li>

— Ще більше обурення викликає той факт, що влітку 2023 року Представник Упоноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області вже відвідувала цей заклад. Були виявлені порушення права дітей на охорону здоров’я та медичну допомогу, на достатній життєвий рівень, безпеку та здійснення соціального захисту, а також надані рекомендації для їх усунення. Для усунення виявлених недоліків на кошти ОВА був відремонтований дах, який протікав під час злив та в зимовий період, — додають у представництві. 

Також представники Омбудсмана помітили відсутність вентиляції в укритті. 

— Керівництво «Щасливого дитинства», ймовірно, вважає, що дана проблема вирішена, а «вентиляцією» тепер дітям слугує пробита дірка у стіні. Температурний режим у приміщенні – відповідний вуличному, — заявляють перевіряючі. 

У вересні минулого року фахівці управління Національної соціальної сервісної служби в області організували та провели позаплановий захід контролю. Це підтвердило виявлені представництвом Уповноваженого в Хмельницькій області  порушення. Але керівництво дитячого закладу не відреагувало належним чином і після перевірки контролюючої робочої групи.

Додамо, що заклад “Щасливе дитинство” створений для соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, позбавлених батьківського піклування та тих, хто з різних причин не виховується у сім’ї. Центр розрахований для перебування 20 дітей. На час візиту представників у ньому перебували 13 вихованців. 

— Співробітники «Щасливого дитинства», зважаючи на вразливе становище дітей, мали б надавати їм всебічну допомогу та психологічну підтримку, бути опорою до відновлення та прикладом на шляху до кращого майбутнього. Готуємо акти реагування Уповноваженого, — підсумовують у Представництві. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жанна

    Хочу звернути увагу що фото з підвалу закладу. Вам, часом, доводилось робити ремонти в школах і садочках? Щорічні? Якщо так , то вам має бути відомо, що в цілях "оптимізації процесу" ці роботи з ремонту роблять самі ж працівники цих закладів. Не проводять тендери на ремонт в дит.будинках. а педагоги і психологи це все роблять своїми руками. Скажіть як є, редакція "Всім", шо ваші "спонсори" мають у планах "оптимізувати" і цей заклад,де діти, з неблагополучних сімей хоч сплять на чистому і регулярно харчуються.
    Ви б не могли так само запитати їх же,за що Облрада ліквідувала пульмонодогічний санаторій для дітей у Великому Жванчику?
  • Остап

    Хмельницька ОДА, яка є засновником даного закладу, вважає, що у дітей які перебували у складних життєвих обставинах, перебування в «Щасливе дитинство» буде казатись раєм.

keyboard_arrow_up