Плутанина в експертизі й біль матері. Подробиці розгляду справи ДТП, в якій загинула 11-річна Софія

Плутанина в експертизі й біль матері. Подробиці розгляду справи ДТП, в якій загинула 11-річна Софія
  • Минулої осені в Хмельницькому трагічно загинула 11-річна Софія, яка мирно стояла на тротуарі й чекала зелений сигнал світлофора. 
  • Сталося все внаслідок зіткнення автомобіля “Mercedes” і мотоцикла “BMW”.
  • Один із водіїв втік за кордон, а інший є обвинуваченим.
  • Розповідаємо, як минає розгляд справи.

Ця аварія сколихнула все місто. Внаслідок зіткнення автомобіля “Mercedes” і мотоцикла “BMW” на перехресті Старокостянтинівського шосе і Водопровідної померла 11-річна Софія Чорнобай, яка в той момент стояла на тротуарі. З того часу минуло понад рік. За цей час дана ДТП привернула увагу багатьох людей. Бо навколо трагічного випадку стали розгортатися різні події. 

Спершу за кордон втік один із учасників аварії. Далі - за слідчого, який відпустив його, взялося ДБР. Відтоді обвинуваченим по справі є мотоцикліст Сергій Владико. Він у залі суду своєї вини не визнав. Батьки дівчинки й досі не стримують сліз на кожному судовому засіданні. Мама загиблої Софії неодноразово повторювала, що здаватися не збирається. Мовляв, винні мають бути покарані.  

Про подробиці аварії та деталі розгляду цієї справи ми вже неодноразово вам розповідали. Читайте про чергове слухання справи, яке відбулося сьогодні, 5 лютого. 

Відео дня

Мама загиблої Софії більше не приходить до суду

Сьогодні, в міськрайонному суді відбулося чергове засідання по справі Чорнобай. Сторону потерпілих представляв лише батько загиблої 11-річної Софії. Мати дівчинки, Наталія Чорнобай, не з’являлася на засідання вже кілька разів поспіль. Як жінка пояснила журналістам vsim.ua телефоном, вона не приходить через те, що їй боляче. Мовляв, деякі факти під час розгляду справи даються їй особливо важко. “Мені боляче все це слухати”, - сказала мама загиблої Софії. 

На сьогоднішнє засідання не прийшов і адвокат сім’ї Чорнобай. Тож справу розглядали без нього. Почали із ряду клопотань захисника обвинуваченого мотоцикліста. Зокрема, суд просили про надання доступу до деяких речових доказів. А саме - до усіх викликів й дзвінків з мобільного номера одного зі свідків, який був присутній під час огляду місця смертельної ДТП. Оскільки він має сумніви стосовно часу перебування понятого на місці події. 

Прокурор Марія Мельничук заперечила з цього приводу. Мовляв, задля встановлення деталей варто викликати до суду слідчого, який займався оформленням ДТП. Суд ухвалив це, задля з’ясування обставин. Клопотання захисника мотоцикліста відклали.

Адвокат мотоцикліста припускає, що водій “Mercedes” у момент ДТП користувався телефоном

Адвокат мотоцикліста Сергія Владико повідомив у залі суду, що йому вдалося з’ясувати деякі подробиці стосовно іншого учасника аварії. А саме громадянина Туреччини, який втік за кордон. Захисник обвинуваченого сказав, що має відомості, які підтверджують у момент ДТП активний інтернет-зв'язок у телефоні водія “Mercedes”.

Нет описания.

Прокурор по справі заперечила розгляд даних матеріалів у суді. Мовляв, стосовно водія “Mercedes” буде здійснюватися кримінальне провадження, коли встановлять його місце перебування. Так, суддя Світлана Данькова клопотання захисника мотоцикліста не задовольнила.

Плутанина в експертизі

Також захисник мотоцикліста надав письмові докази щодо невинуватості його підзахисного. Зокрема - результат розкадрування матеріалів з камер відеоспостережень. Згідно із якими, за словами адвоката, встановлено середнє значення руху водія “Mercedes” від початку його маневру до зіткнення з мотоциклістом. 

Водночас прокурор Марія Мельничук сказала, що дані докази є недопустимими. За її словами, при розкадруванні, експерт вилучив один кадр і середнє значення руху автомобіля є меншим, ніж було насправді.  “Висновок експертизи є незаконним і хибним”, - сказала прокурор. 

Крім того, було надано результати автотехнічної експертизи. Згідно з якою, причина аварії криється в діях водія автівки, а не мотоцикліста. 

Вислухавши адвоката, Марія Мельничук наголосила, що експертиза є недопустимою. “Невідомо, які саме дані експерт брав для її проведення”, - сказала прокурор. А батько загиблої Софії сказав: 

Наступне судове засідання відбудеться 9 лютого. Ми будемо стежити за перебігом подій. Слідкуйте за оновленнями. 

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Yura Luzhniak

    Із-за двох ідіотів загинула невинна дитина. Нажаль до тих даох ще декілька додалось(((
  • Татьяна Гамрецькая

    Мотоцикліст їхав на виликій швидкості   а турок не пропустив
  • Олександр Тихун

    Время лечит , на это расчёт адвокатов виновных . Родители не все могут выдержать эту тяжбу , многие сдаются ... А правосудие не неизбежным выходит , вот и снова будут аварии , безнаказанность ...

    Елена Швец reply Олександр Тихун

    Олександр Тихун Какое время может излечить потерю ребёнка???,не пишите глупостей.
  • Вова Мазур

    Турок винен !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up