“По варварськи”: на Дальніх Гречанах невідомі обрізали дерева (ФОТО)

“По варварськи”: на Дальніх Гречанах невідомі обрізали дерева (ФОТО)
  • Активісти кажуть, на околицях Хмельницького по варварських обрізали дерева, які росли вздовж польової дороги. 

  • Вони показали світлини “до” та “після”. На них деякі дерева просто розчахнуті чи зрізані чи не під крону. 

  • У тергромаді кажуть, дозволу на обрізку ніхто не давав, а хто ж так попрацював над деревами — не знають. 

Активісти-екологи ще на початку лютого зафільмували на околицях Хмельницького обрізані дерева. Допис зі світлинами виставив на своїй сторінці хмельничанин Віктор Карван. На них видно, що замість дерев стоять лише стовбури, деякі з них розчахнуті, а інші спиляні.  

— "Асвабадітєлі" попрацювали... Без коментарів... Просто немає слів... Шлях за Дальніми Гречанами. Лютий 2023, — підписав Віктор Карван. 

Відео дня

 

Чоловік час від часу їздить тією дорогою, тож він прикріпив і світлини як ті дерева виглядали влітку 2022 року:


Таким був той ракурс на Шляху 22 жовтня 2022 року. Ну а тепер най хтось скаже, що вони аварійні! І заважали комусь серед Гречанських полів. Хіба можна було зрізати таку красу? — дивується активіст. 

Тож він спільно з громадської організацією “Річки Хмельниччини” надіслали офіційний запит до Державної екологічної інспекції області, аби дізнатися за чиєю вказівкою зрізали тополі на Дальніх Гречанах та проханням надати акти обрізки.

Невдовзі отримали відповідь від очільника Чорноострівської громади Михайла Дзіся, адже ділянка належить до тієї території. Відповідь для активістів була неочікувана. 

— Повертаючись до теми незаконного знищення дерев на початку лютого 2023 року в околицях Дальніх Гречан міста Хмельницького на польовій дорозі, що проходить по території Чорноострівської ОТГ, нещодавно отримали відповідь на наш інформаційний запит. В якому чорним по білому чітко написано, що ніхто з тих, хто мав на це повне право, не надавав дозволу на знищення тополь посеред полів за Гречанами, — пише Віктор Карван у дописі від 26 лютого. 

Активіст показав фото відповіді на запит. У ній зазначено, що актів у селищній раді надати не можуть, бо ж дозволу на обрізку ніхто не давав. Відтак, хто позрізав дерева — й самі не знають. 

— Тож виникає закономірне питання до посадових осіб, які б мали контролювати виконання законів України: хто має відповісти за порушення зафіксоване на цих фото, — запитує Карван. 

— З нашої точки зору обрізка дерев у Хмельницькій МТГ та в Хмельницькому районі здебільшого проводиться варварськи, із непоправною шкодою деревам, і більше схожа на крадіжку деревини і бізнес на нелегальних дровах, ніж на догляд чи турботу, — йдеться в дописі ГО “Річки Хмельниччини”. 

Додамо, що в коментарях чимало користувачів соцмереж не погоджуються з думкою активістів. Мотивують тим, що дерева потрібно омолоджувати і навесні вони розпустяться ще краще, аніж до того. Наводимо деякі із коментарів:

А яка ваша думка щодо такого обрізання?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Раиса Гуменюк

    Чем хорошей  тем  хиповей
  • Раиса Гуменюк

    Украина хочет быть похожа на Европу      .
  • Олег Бродський

    Що значить невідомі??? Це що гиляку зрізати??? Працював цілий колектив,а виявилося-невідомі!!!
  • Наталія Анішкіна

    Роби біда і не роби біда

keyboard_arrow_up