Побиття школярки у Хмельницькому: у поліції розповіли про причини та наслідки

Побиття школярки у Хмельницькому: у поліції розповіли про причини та наслідки
  • 7-класниці із НВО №28 жорстоко познущалися з 14-річної школярки із ліцею №15. Все зняли на відео та виклали свої “подвиги” в інтернет. 
  • Відео миттєво поширилося та викликало шквал обурення серед користувачів. У тому числі ним зацікавилися поліцейські.
  • Що стало причиною для побиття та що загрожує школяркам за це?

"Хмельницькі школярки побили 14-річну дівчину та виклали відео у Facebook" - ця новина на початку тижня розлетілася соцмережами та з'явилася на багатьох інформаційних ресурсах. І хоча в країні вже давно говорять про насилля та цькування учнів, однак, коли мова все ж йде про твоє рідне місто, стає ніяково.

Як все було?

Відео з побиттям школярки у Хмельницькому розмістили у  Facebook 5 квітня. На ньому видно, як група дівчат по черзі б'ють школярку по лиці. Остання стояла і не захищалася. Як вдалося з'ясувати vsim.ua, побиття влаштували учениці  школи №28. Місце "дитячих розбірок" - майданчик неподалік ліцею №15, що знаходиться по вулиці Проскурівського Підпілля. Вражає і те, що дівчата самі зняли усе на відео та опублікували його у соцмережі. 

Відео дня

Що кажуть у поліції?

Наразі ситуацію прокоментували у поліції. Правоохоронці проаналізували відеоматеріал та вже встановили всіх учасників конфлікту. Як з‘ясувалося, до справи причетні п’ятеро підлітків, які навчаються у трьох навчальних закладах міста. 

"Ситуації із зафільмованим побиттям передував ще один конфлікт між потерпілою та іншими чотирма дівчатами, в результаті якого вони затамували на неї образу і саме таким чином вирішили помститися", -  розповіли у ГУ НП Хмельницької області.

Що загрожує школяркам за побиття? 

За даним фактом детективи відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 126 Кримінального кодексу України "Побої і мордування". Розслідування усіх обставин справи триває.

Зазначимо, що інкримінована дівчатам стаття звучить так - "Умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень  вчинені групою осіб, або з метою залякування потерпілого чи його близьких". Вона передбачає таке покарання:

  •  обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Як додають у поліції, паралельно з розслідуванням, як з дітьми та їх батьками, так і у навчальних закладах, де вони навчаються, працівники ювенальної превенції проводять роз’яснювальну роботу щодо наслідків такої поведінки підлітків.

Нагадаємо, нещодавно в Україні почали карати за цькування (булінг)  - частина 3 статті 173-4 (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проте, як бачимо, ситуація з хмельницькими школярками виявилася складнішою.

Друзі, як ви ставитеся то того що трапилося?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена

    Нічого їм не буде!
  • Сіма

    Нормальні, виявляється у нас закони. Є навіть за таке покарання і серйозне навіть покарання. І це дуже добре. Але, на жаль, не завжди застосовується. Але це вже не проблема народних депутатів, а тих, хто ці закони повинен виконувати, застосовувати у своєму житті і у своїй роботі. Хоча і народні депутати повинні здійснювати контроль над виконанням законів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up