Похорони 21-річного військового: Сашко Казміров пішов до армії, щоб заробити на житло

Похорони 21-річного військового: Сашко Казміров пішов до армії, щоб заробити на житло
  • Серце Олександра Казмірова перестало битися 26 лютого. Хлопець не вижив після важких поранень, отриманих біля Попасної.
  • Попрощатися з військовим прийшли сотні людей у Шарівці Ярмолинецького району.
  • Сестра загиблого розповіла, що брат хотів в армії заробити на власне житло і восени мав переводитися на службу до Хмельницького.

Восени 2018-ого Олександра Казмірова мали перевести із зони АТО на службу до Хмельницького. Й святкувати свій 22-ий день народження в листопаді хлопець мав разом із рідними. Та цього уже не станеться. О п'ятій вечора 17 лютого на Світлодарській дузі Донецької області військовий отримав важкі поранення під час обстрілу. Лікарі у Харківському військовому госпіталі вісім днів боролися за його життя. 26 лютого серце Олександра Казмірова перестало битися.

Біля двоповерхового будинку зібралися сотні людей. Рідні, односельчани, військові, волонтери прийшли провести в останню путь 21-річного військового.

Рідні не стримували сліз

Прощання із військовим запланували на сьогодні, 1 березня, у селі Шарівка Ярмолинецького району, де проживає його батько. Хоч сам хлопець народився і ріс в Щербані Старосинявського району. Звідти на похорон приїхав автобус з рідними й друзями загиблого. Приїхали віддати шану Олександру Казмірову також військовій й волонтери із Хмельницького. Два мікроавтомуси виїхали від міської ради об 11-ій годині.

На 12:00 розпочалося прощання із військовим біля домівки його батька. Навколо двоповерхового багатоквартиного будинку зібралися близько двох сотень людей. Були тут рідні, односельчани і військові побратими Олександра Казмірова.

Відео дня
Військові несли труну до кладовища майже три кілометри

Далі усі вирушили на кладовище. Мороз і пронизаючий вітер супроводжував колону усі три кілометри шляху. На кладовищі священники провели церемонію й далі усі по черзі підходили до Сашка, який лежав у труні, й прощалися з ним востаннє. Найдовше від нього не відходили рідні, які доторкалися до хопця й за слізьми на очах щось тихо над ним промовляли.

"Хотів заробити на власне житло"

Коли з Олександром Казміровим уже попрощалися, журналіст vsim.ua поспілкувався із сестрою загиблого Інною. Жінці хоч і важко було говорити, вона погодилася розповісти про свого брата. Сказала, що той ріс і навчався у рідному селі Щербань. Після дев’ятого класу пішов навчатися у Жмеринку на провідника. Далі призвався на строкову службу. Після її завершення пішов на контракт. Підписав угоду на 3 роки. Встиг відпрацювати половину терміну дії угоди.

 - Сашко пішов на контрактну службу, бо хотів заробити на власне житло. Свого він не мав. Уже восени його мали перевести на службу до Хмельницького. Тут, наскільки я знаю, у нього була дівчина. Коли він подорослішав, то став менше ділитися такими подробицями свого життя, каже сестра загиблого Інна. – Востаннє ми бачилися в червні. Тоді він приїжджав до моєї доньки на день народження. У мене четверо дітей. Сашко дуже любив своїх племінників.

Бабуся Сашка плакала під час прощання біля дому і всю дорогу на кладовище
Рідні довго стояли блія труни із Сашком і прощалися з ним.

 

Військового поховали у рідному селі його батька Шарівці Ярмолинецького району

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Федір Горегляд

    "Журналісти" втратили людяність та зв'язок з реальністю!!! Вони знецінюють життя покладені за нашу з вами свободу!!!
  • Аня Греснюк

    Шановний автор статті про Сашка Максим ФАРИНА!

    Величезне прохання до Вас мати хоч каплю поваги до загиблого воїна та не писати настільки жалюгідні заголовки!!!!

    Невже у вашому словниковому запасі не знайшлося жодного слова для гідного вшанування нашого загиблого земляка???
  • Анастасія Шевчук

    Шановні журналісти!!! Майте хоч якусь повагу і людяність!!! Хлопець загинув на війні!!! І те, що він, йдучи на війну, пояснював це родичам меркантильними цілями,це НЕ ДАЄ ВАМ ЖОДНОГО МОРАЛЬНОГО ПРАВА так стверджувати!!!!

    НАВІЩО писати такий заголовок???? Ви формуєте громадську думку!! І маєте розуміти, що ви говорите!! Ви таким чином знецінили життя цього молодого хлопця, який поклав життя за нашу свободу та незалежність!!!
  • Мастер Автополив

    Бедняга конечно, но межет надо не так писать? А Сашко був енергійним хлопцем, хотів відвоювати Донбас і Крим!!! Хотів стати підполковником а може й енералом!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up