Полювання з дроном на паліїв листя: дізналися скількох і де спіймали

Полювання з дроном на паліїв листя: дізналися скількох і де спіймали
Фото "Суспільне"
  • “Муніципальна дружина” по-новому бореться із паліями листя.
  • У яких мікрорайонах знаходять порушників і як вони реагують?

У червні за кошти із міського бюджету Хмельницького був куплений дрон. Придбали його для “Муніципальної дружини”. Мета такої покупки - боротьба із паліями листя. 

Показовий рейд “муніципали” разом із ДСНС провели 9 вересня. Тоді виявили двох порушників. Скількох впіймали та оформили з того часу, в яких мікрорайонах та як реагують палії? Про все це ми запитали у керівника “Муніципальної дружини” Романа Цимбалюка.

Він повідомив, що загалом вже оформили 17 порушників. На них склали адміністративні матеріали. Якщо їхню вину доведуть, то вони мають сплатити штраф від 340 до 1 360 грн. Якщо ж порушення скоїла посадова особа чи суб’єкт підприємницької діяльності - від 850 до 1 700.

Відео дня

Більшість порушень фіксують в приватних секторах. Зокрема, в Лезневому, Книжківцях, Ружичній та Гречанах. Надалі планують працювати із дроном не лише в різних мікрорайонах міста, а й в селах громади.

Роман Цимбалюк каже, що дрон можна підняти на висоту до 600 метрів. Але необхідності в цьому немає. Тому він злітає близько на 100 метрів вгору. Це дозволяє зафіксувати місце, де палять листя та інші відходи. Після цього працівники “Муніципальної дружини” їдуть туди і складають матеріали на порушника.

Роман Цимбалюк. Скрін із відео "Суспільне"

Таким паліям пояснюють, що потрібно робити з листям. Хмельничанам радять компостувати та мати з цього добрива. Окрім компостування, гілля та «зелені відходи» також можна привезти самостійно у будь-який день у Центр управління відходами, який працює з 8.00 до 19.00 за адресою: проспект Миру, 7 (поблизу міського полігону ТПВ). Такі відходи у населення приймають безкоштовно. Також у перший тиждень місяця відбувається вивезення гілля від приватних домоволодінь.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (195)
  • Иван Петрович

    А після 22.00 шоу проводити в центрі, то не є порушенням законодавства України, чи ми вже не Україна? Себе не бачите?
  • Ярослав Черніховський

    Буду гілки і листя в каміні палити, так можна?
  • Мельничук Андрей

    Цікаво, а хто надавав дозвіл на здійснення фото та відео фіксації  приватної власності?
  • Світлана Топольницька

    А те шо обробляють поля то нічого правда?
    Я два місяці терпіла страшну алергію коли кропили поля.
    Те шо палять це займає пару хвилин і все,і сильно здоров’ї не шкодить так як хімія

keyboard_arrow_up