Понівечені газони на Мельникова: як відреагувала влада

Понівечені газони на Мельникова: як відреагувала влада
  • На новій вулиці у Хмельницькому пошкодили газон.
  • Причина - припарковані там авто.
  • Хмельничани активно обговорювали це в соцмережах.
  • Як на все це відреагувала влада?

Що це за вулиця - Мельникова

Вулиця Мельникова в перспективі має з'єднати Зарічанську із Трудовою.  Першу чергу нової вулиці у Хмельницькому урочисто презентували в листопаді минулого року. Це ділянка протяжністю 450 метрів від перехрестя Зарічанської та Старокостянтинівського шосе. 

На будівництво першої черги витратили 20 мільйонів гривень. Займалося виконанням робіт ТОВ «СТЛ+М». Загальна вартість будівництва всіє вулиці поки оцінена в 63 мільйони гривень. Її протяжність складе 1 066 метрів.

Відео дня
Вулиця Мельникова. 2 листопада 2021 року

Загалом проєкт будівництва вулиці Мельникова передбачає чотири черги:

На відкриті Олександр Симчишин зазначив, що 2022 року будівництво вулиці точно не продовжуватимуть.

— Ми свідомо пішли на те, що робимо тільки першу чергу, здаємо її в експлуатацію, відкриваємо для руху, і продовжувати будемо тільки після того, як закінчиться будівництво (житлових будинків — прим. авт.), тому що тут буде робота великогабаритної техніки, і, власне це може так само завдавати шкоди дорожньому полотну, — розповів міський голова.

Вік також додав, що після сполучення Мельникова з Трудовою планується організація тут руху громадського транспорту. Передбачається, що тут проляже один з маршрутів, який зараз прямує з боку Лезневого на Зарічанську.

Пошкодженні газони

Початок року приніс у Хмельницький весняну погоду. А ситуація на Мельникова стала яскравим прикладом відомої народної приказки: “весна покаже хто й де …”. 

Новий асфальт, пішохідні та велосипедні доріжки… А поміж ними болото. Воно утворилося на місці газонів, на який свої автівки припаркували чимало водіїв. Реакція хмельничан на такі їхні ді та, особливо, наслідки, не забарилася. 

  • Причина - у відсутності культури, а не місць паркування, - написав Станіслав Павлінський під дописом про ситуацію на Мельникова на сторінці Новини Хмельницького на vsim.ua
  • Просто краса!!! За 200 метрів стоянка, но нє це не про цих …, - написав Сергій Борщенко в групі Хмельницький live
  • Там же йому відповів Міша Дзюба: Ви що? Це ж треба 10 гривнів в день платити!😂А так зарився в болото і нормально! Європейці ….”

Коментарів залишили чимало. Досить часто - з використанням нецензурної лексики. Також позначали в коментарях патрульну поліцію. А хтось чекав на реакцію влади.

Реакція влади

Що ж про все це думають в міськраді й що планують робити, аби убезпечитись від подібного в майбутньому? Про це журналіст vsim.ua запитав в заступника міського голови Василя Новачка, який також є директором департаменту інфраструктури (колись управління ЖКГ).

То ж в перспективі на вулиці Мельникова змінять організацію руху. Щодо відновлення того, що вже пошкодили, то ним має займатися КП БРЕД разом із підрядником, на гарантії якого перебуває дорога. А комунальному підприємству передають на баланс першу чергу вулиці. БРЕД й буде звертатися до відповідних органів, які б мали знайти винних у тому, що сталося, і стягнути з них компенсацію. Про це у коментарі vsim.ua повідомив в.о. директора КП “БРЕД” Володимир Шваєнко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Katerina Pastuh

    На газоні паркувалися, мабуть,  ті хто там живе, або їхні родичі/ друзі, які приїжджали на гостину. Тому не бачу ніяких проблем,  якщо людям подобається жити у багні,  то хай живуть.
  • Александр Олейников

    Подивіться що робиться на газонах по проспекту Миру, там суцільне болото, поліція тих паркунів ігнорує
  • Vitaliy Petrovich

    Краще дорогу розширили б..(

keyboard_arrow_up