Посилення військового обліку на Хмельниччині та цілодобова робота ТЦК. Що треба знати?

Посилення військового обліку на Хмельниччині та цілодобова робота ТЦК. Що треба знати?
  • На Хмельниччині через місяць розпочне роботу спеціальна комісія для перевірки стану військового обліку.

  • А Кабмін дозволив цілодобову роботу ТЦК.

  • Що зміниться?

На Хмельниччині утворюють спеціальну комісію для перевірки стану військового обліку в державних органах, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях на території області. Відповідне розпорядження підписав перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Згідно з інформацією, на Хмельниччині посилиться контроль за станом військового обліку у 2024 році. 

Комісія, яка перевірятиме стан військового обліку, почне працювати вже за місяць:

Відео дня

Триватимуть такі перевірки до жовтня 2024 року.

Які ще зміни передбачаються згідно з розпорядженням?

Також, згідно з документом, закликають посилювати облік спільно з ТЦК та СП : поліції, головам місцевих рад, департаменту охорони здоров’я та центру зайнятості.

Таким чином, нацполіція Хмельниччини буде взаємодіяти районними ТЦК та СП щодо розшуку, адміністративного затримання і доставлення до районних ТЦК чоловіків, які ухиляються від виконання військового обов’язку. А також подавати до районних ТЦК дані про випадки виявлення громадян, які не перебувають, проте повинні перебувати на військовому обліку.

Голови місцевих рад повинні співпрацювати з районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, а саме вжити заходів щодо поліпшення функціонування системи військового обліку, бронювати військовозобов’язаних на період мобілізації, заслуховувати посадових осіб щодо стану військового обліку та організувати навчання з особами, відповідальними за ведення військового обліку громадян і їх бронювання. 

Департамент охорони здоров’я ОВА контролюватиме за виконанням закладами охорони здоров’я обов'язків з питань військового обліку і буде надавати дані про військовозобов’язаних і призовників, яких визнано особами з інвалідністю в семиденний строк. 

Хмельницький обласний центр зайнятості буде слідкувати за виконанням філіями обласного центру зайнятості щодо надання інформації про реєстрацію осіб, як безробітних, протягом семи календарних днів після отримання запиту відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Сектор мобілізаційної роботи ОДА вестиме облік на підприємствах, в установах та організаціях області та надаватиме методичну допомогу керівникам структурних підрозділів військових адміністрацій, керівникам органів місцевого самоврядування в організації та веденні військового обліку.

Крім того, сьогодні, 9 лютого, Кабінет міністрів України дозволив установам ТЦК та СП цілодобову роботу. Про це у Telegram повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

Відтепер представники ТЦК зможуть цілодобово:

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач99

    А нащо шукати і ловити людей , якщо є військові, поліція, дбр набу, чиновники , які отримували і отримують зарплати за рахунок податків громадян, вони підготовлені вміють володіти зброєю.нехай йдуть і захищають  , а ті робітники комунальники і терористи нехай працюють і платять податки.
  • Володимир

    І що вони зроблять кращого? І так працівників на комунальних підприємствах не вистачає, то ще більше не буде. По розраховуються тай все, і почнуться проблеми з газом, водою, вивозом сміття тай все.
  • Юрій Гудок

    Де тих 73% чи всі на фронті?   Тоді скоро будете)))))

    смешной кипишной reply Юрій Гудок

    А ти з яких 73%? З тих що голосували за друга проросійської наволочі,баригу? Чи з 73% які голосували за зелю???
  • Мадам

    А для тцк можна форму якусь рожеву,або сіренєвеньку

keyboard_arrow_up