Посміхніться, вас знімають! Щоб хмельничанам вночі не продавали алкоголь, на касах встановлять камери

Посміхніться, вас знімають! Щоб хмельничанам вночі не продавали алкоголь, на касах встановлять камери

Табу на нічну торгівлю спиртним у Хмельницькому може бути ще суворішим. Номер із чорним пакетом чи жіночою сумочкою, куди набивають пляшки, вже не пройде. Цілодобові магазини працюватимуть лише під прицілом відеокамер на касі.  Як вам ідея?  В управлінні торгівлі всерйоз про це задумуються.           

Заборона на продаж алкогольними напоями з 22:00 до 11:00  не допомагає впоратися із пияцтвом. Адже контролю за продавцями немає.  Сама заборона ще ніколи не дозволяла досягнути потрібних результатів. Натомість активізувалася тіньова торгівля спиртним. Хоч каси вночі автоматично блокуються, втім продавці видають алкоголь без чеків. Правоохоронці на це майже не зважають, хоча деякі «славнозвісні» точки працюють прямо у них під носом.

- Рейдів по магазинах ми проводити не можемо, тому що не маємо підстав. Реагуємо лише на заяви від мешканців, - пояснює «ВСІМ» речник патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

Вчора, 21 червня, патрульні засікли «центрову» точку – Принцип №5. Хто б міг подумати?  Мешканці давно жаліються, що у самісінькому центрі Хмельницького, на зупинці «Торговий центр»,  алкоголь продають цілодобово аж у двох магазинах. Нагадаємо, у березні  під час одного нічного патрулювання правоохоронці навідалися до магазину «Ірис» по вулиці Кам’янецькій. Про вчорашній випадок поліцію повідомив покупець.

Відео дня

- До патрульних підійшла людина, яка повідомила, що купила алкоголь після 22:00. Ми відреагували, людина написала заяву. Патрульні склали протокол за статтею 155 Кодексу про адмінправопорушення. Зараз заява на розгляді в адмінкомісії, яка і визначить суму штрафу, - каже  Роман Мартинюк.

Як припинити нічну торгівлю спиртним, знають в управлінні торгівлі. Новий керівник Олександр Панченко має ідеї. Каже, що може  впливати на недобросовісних підприємців.

- В планах зобов’язати всіх підприємців, які здійснюють цілодобову торгівлю, встановити на касі та при вході в магазин камери цілодобового відеоспостереження, яке б виводилося на пульт в міську раду. Записи ці мають зберігатися, наприклад , протягом 5 днів. Якщо б надходила скарга, ми могли б переглядати відео. По-перше, підприємці самі б були задоволені, що є контроль за продавцями. По-друге, це -  безпека даних підприємців у нічний час, - каже начальник управління торгівлі  Олександр Панченко.  

Такий проект лише в планах. Але якщо його все ж впровадять, то контроль буде суворим.  Підприємцям, які не встановлять камери, відмовлять у дозволі на нічну торгівлю.  

Нагадаємо, питанням посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення міста Хмельницького зайнялися ще у 2009 році. Тодішнє рішення міської ради  обмежило час продажу алкоголю.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Пробачте, але окрім вказаних у статті "точок" є інші.

    І справа не у тому, що є заборона на продаж алконапоїв, а в тому, що власники хочуть "вижати" більше грошей з торгової точки. Є інша сторона - власники всі так звані "заборони" вирішують по дзвінку, або ж по "кумівству".

    Усі, без винятку власники мають свої звязки, і знають як і з ким слід "рішати".

    Є точка, мкр-н Ракове, магазин Троя, по Пілотській.

    Скільки звернень, викликів, скарг - все зходить, "спуск на тормозах". Торгівля як була, так і далі продовжується, алкоголем, особливо в нічний час.. Складається враження, що власник - "особливий", "мажорний" тип, який знає з ким і як "порішати" різні питання і скарги.

    Гульня, крики, ругань матом, мордобої. Поліція іноді проїздить вночі, пізно ввечері - реакції - нуль! Компанія розігрітих алкоголем осіб - недоторкана. Вони поліції не цікавлять. І поліція їх не зачіпає, вони ж під вухом поліції не кричать!

    Таке враження що поліція захищає лише гей-паради, а не громадян від порушення громадського порядку і спокою в нічний час!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up