Поїхали на відпочинок? Пам’ятайте про власну безпеку на воді

Поїхали на відпочинок? Пам’ятайте про власну безпеку на воді
Фото Gursesintour.com

Чотири дні відпочинку. Якщо ви поїхали з міста на природу, то не забувайте за правила безпечного купання. Рятувальники нагадують,  що з початку червня понад 170 чоловік загинули у водоймах.  Для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки.

Фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного.

Запам'ятайте основні правила:

  1. пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
  2. ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
  3. не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
  4. не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  5. не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;
  6. не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
  7. температура води повинна бути не нижче +17 °С;
  8. плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;
  9. слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up